Интимни женски исповеди: Колку често и како се самозадоволувам? (18+)


Интимни женски исповеди: Колку често и како се самозадоволувам? (18+)

Колку често, каде и како се самозадоволуваат жените? Дали кога се во врска тоа го прават поретко?

intimni-zhenski-ispovedi-kolku-chesto-i-kako-se-samozadovoluvam-18-01.jpg

Жените не говорат јавно за самозадоволувањето, како што прават мажите, но многу од нив дефинитивно го практикуваат тоа.

За магазинот Cosmopolitan, неколку анонимни жени проговорија за своите навики на самозадоволување.

Прашања на кои одговараа:

Колку често се самозадоволувате?

Еднаш на 2 дена или во просек 3, 4 пати неделно.

Ретко го правам тоа, обично во периоди кога сум под голем стрес – тоа ми е начин за релаксација.

Еднаш неделно.

Колку долго мастурбирате?

Обично 20 минути и потоа доживувам оргазам.

Кратко, од 5 до 10 минути.

Најчесто до 15 минути, но понекогаш и над половина час.

intimni-zhenski-ispovedi-kolku-chesto-i-kako-se-samozadovoluvam-18-03.png

Дали користите секс играчки при самозадоволувањето?

Не, само мојата рака.

Вибратор.

Најчесто само прстите ми се доволни, ретко користам вибратор.

Кога најчесто мастурбирате?

Наутро.

Кога не можам да заспијам навечер.

Кога и да сум под стрес во текот на денот.

Уште 4 прашања на следната страна...Би можело да ве интересира:

Емотивни исповеди: „Кога знаев дека е време да се разведам?“ Преку овие искрени исповеди ќе сфатите дека „секое несреќно семејство е несреќно...
Колку често имаат секс другите парови? Колку често имаат секс луѓето во 20-тите години од животот, колку во 30-тите, а ...
6 женски исповеди какво е состанувањето со помлади мажи „Можеби имам многу младешки дух, па затоа не ми одговара состанувањето со врсниц...

Најчитани неделава