4-те најголеми стравови на мажите во сексот (18+)


4-те најголеми стравови на мажите во сексот (18+)

Страв 2: Се плашат од прерана ејакулација. Кога ќе стигнат до врвот пребрзо и ќе ја остават партнерката на половина пат се чувствуваат неуспешно.

4-te-najgolemi-stravovi-na-mazhite-vo-seksot-18-001.jpg

Ни изгледа како само жените да имаат сексуални стравови, околу тоа какво е нивното тело, дали се доволно активни при сексуалниот чин, дали треба да променат нешто, но вистината е дека и мажите имаат сексуални стравови.

Од квалитетот на сексот со должината на чинот, многу работи ги мачат и нив.

Најголемите машки стравови во сексот:

Страв 1: „Дали ја задоволувам?“

Најголем страв на мажите им е тоа дали партнерката ја задоволуваат добро, односно дали успеваат да ја доведат до оргазам. Ова особено важи кога немаат доволно сексуално искуство.

Страв 2: „Дали чинот трае доволно долго?“

Се плашат од прерана ејакулација. Кога ќе стигнат до врвот пребрзо и ќе ја остават партнерката на половина пат се чувствуваат неуспешно. Но, со пракса и дополнување со орален секс и прсти, тие дефинтивно можат да ја доведат партнерката до оргазам.

4-te-najgolemi-stravovi-na-mazhite-vo-seksot-18-02.jpg

Страв 3: „Дали се плодни, кога подолго време не можат да направат бебе?“

Често се плашат да не забременат некоја девојка несакајќи, но се плашат и кога не успеваат да ја забременат својата партнерка со која сакаат да имаат дете.

Навистина нема потреба од страв, тоа е долг процес, а во случај ако е бесуспешен секогаш постојат медицински алтернативи.

Страв 4: „Дали половиот орган ми е премал?“

И мажите се срамат од своето тело, или делови од него исто како жените.

Иако веќе одамна е докажано дека голмината не е пресудна, некои мажи се несигурни во врска со ова.

Прочитајте и 3-те најголеми женски стравови во сексот (18+)

С. С. | Црнобело / Фото: depositphotos.com

Би можело да ве интересира:

10 машки особини на кои жените најчесто паѓаат Покажување на машкост, но и љубезност, смисла за хумор, спортски дух и уште неко...
5 машки заблуди за сексот, кои ги иритираат жените Тој се труди, а таа не приговара, бидејќи ѝ е непријатно. Вака може да опишат бр...
3-те најголеми женски стравови во сексот (18+) Што ги мачи жените кога станува збор за сексот и самозадоволувањето? Кои двоумењ...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg