10 грешки што треба да ги избегнувате кога пробувате облека во бутик

Немојте да носите голем накит кога пробувате облека во соблекувална, не заборавајте да ја облечете соодветната долна облека и задолжително огледајте се и на друго светло освен тоа во кабината.

10-greshki-shto-treba-da-gi-izbegnuvate-koga-probuvate-obleka-vo-prodavnica-01.jpg

Купувањето облека не секогаш е најпријатното искуство, особено кога треба да пробувате. Уште полошо е кога некое парче облека ви стои одлично во соблекувалната, за кога ќе го пробате дома воопшто да не ви се допаѓа.

За да ги избегнете ваквите ситуации, треба да бидете свесни за некои грешки што ги правиме скоро сите.

Во продолжение дел од најчестите:

Не пробувате со соодветна долна облека

Многу е важно да носите соодветна долна облека кога пробувате нешто во продавница бидејќи само вака ќе можете да видите дали ви стои добро.

Ако, на пример, одите да купувате маичка на рамки и носите спортски градник, веројатно нема да ви се допаѓа како ви стои маичката. Ако сте тргнале по тесен фустан, а носите долна облека што се познава, сигурно нема да ви се допаѓа како изгледате со тесниот фустан.

10-greshki-shto-treba-da-gi-izbegnuvate-koga-probuvate-obleka-vo-prodavnica-02.jpg

Не пробувате да се движите во облеката

Не заборавајте да пробате дали можете да се движите во облеката. Ако купите панталони кои ви стојат одлично, но едвај одите во нив, тешко дека некогаш ќе ги облечете.

Па, осигурете се дека ќе направите чекор-два, ќе седнете и слично пред да ја купите облеката.

10-greshki-shto-treba-da-gi-izbegnuvate-koga-probuvate-obleka-vo-prodavnica-03.jpg

Не се огледувате со вашата облека пред да почнете со пробување

Пред да ја пробате облеката, добро погледнете се во огледалото со облеката со којашто сте дошле. Бидејќи огледалата во соблекувалните се различни и некои навистина можат да направат да изгледате пошироко, добро би било да ги воочите овие нешта со облека што веќе ја имате.

На овој начин полесно ќе одредите дали парчето што го пробувате прави да изгледате пошироко, или тоа е само „илузија“ што ја создава огледалото.

10-greshki-shto-treba-da-gi-izbegnuvate-koga-probuvate-obleka-vo-prodavnica-04.jpg

Пробувате со чорапи или несоодветни чевли

Сигурно ви се случило да пробате некој фустан додека носите шарени чорапи и да си помислите дека кога ќе го облечете дома со штикли сигурно ќе изгледа добро.

За да не ризикувате и да не купите нешто што нема да ви стои добро ни дома, со вас земете ги и чевлите со коишто планирате да ја носите облеката.

10-greshki-shto-treba-da-gi-izbegnuvate-koga-probuvate-obleka-vo-prodavnica-05.jpg

Земате по само еден број од облеката

Дури и ако постојано купувате од една иста продавница, некогаш броевите можат да варираат во зависност од моделот.

За да не излегувате неколкупати од соблекувалната, секогаш земајте по барем два различни броја за пробување.

10-greshki-shto-treba-da-gi-izbegnuvate-koga-probuvate-obleka-vo-prodavnica-06.jpg

Продолжува на следната страница...



Би можело да ве интересира:

8 модни грешки поради кои веднаш ќе изгледате постаро отколку што сте навистина Можеби ви стои убаво, но кафеавата боја „додава години“. И ја следи репутација н...
Корисни совети за изборот на долна облека (за да ви биде удобно и на топло време) Давајте предност на памучната долна облека и носете градник без прерамки – совет...
10 пати кога ѕвезди избраа ист фустан: Изгледаат различно, а одлично Шарлиз Терон носеше ист фустан како Синди Крафорд, Никол Кидман и Аријана Гранде...
10 едноставни промени што треба да ги направите за да изгледате елегантно Кај формалната облека ракавите секогаш треба да завршуваат до зглобовите, а долн...
Чести модни грешки со кои (несвесно) си го уништуваме целиот изглед Долна облека која „ѕирка“, спортски чевли на свечени настани, слепо следење трен...
Модни трикови и совети за девојки со облини Облекувајте се слоевито и обрнете внимание на должината на ракавите – модни трик...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg