Имањето стил не значи „здолниште и високи потпетици“ - модни тајни кои стилистите ги чуваат само за себе

Ќе се согласиме: ништо не се менува толку брзо како што се менуваат модните трендови. Луѓето „очајно“ се обидуваат да останат во чекор со модата, а тоа неретко знае навистина да чини.

Imanjeto-stil-ne-znachi-zdolnishte-i-visoki-potpetici-modni-tajni-koi-stilistite-gi-chuvaat-samo-za-sebe 01 630x330.jpg

Дел од современите, светски стилисти кои имаат обемно познавање од модниот свет се подготвени да споделат низа совети „бесплатно“, а пак наспроти нив се оние кои истите ги задржуваат за себе и практично ги преточуваат во изгледот на својот клиент.

Универзални совети и едноставни модни трикови навистина постојат - 10 „тајни“ правила кои им пркосат на модните новитети:

Имањето стил не значи „здолниште и високи потпетици“ по секоја цена

Слободно експериментирајте со повеќе лежерни парчиња, па дури и умешно искомбинирана машка облека. Комфорна маичка, сако и добро одбрани патики или мокасини се секогаш добитна комбинација, a не може да погрешите и со макси фустан и патики или чизми, зависно сезоната. 

Imanjeto-stil-ne-znachi-zdolnishte-i-visoki-potpetici-modni-tajni-koi-stilistite-gi-chuvaat-samo-za-sebe 02 630x450.jpg

Водете се по правилото „три клучни елементи“

Ако мразите комплицирани модни трендови и само сакате да изгледате класично, а трендовски, потребно е да обрнете внимание на три поединости.

Квалитетните очила за сонце, секојдневната кожена чанта и добриот пар чевли или патики во кои можете лесно да се движите, веднаш ќе го комплетираат вашиот изглед.

Imanjeto-stil-ne-znachi-zdolnishte-i-visoki-potpetici-modni-tajni-koi-stilistite-gi-chuvaat-samo-za-sebe 03 630x450.jpg

Прошетајте ги патиките подалеку од теретаната

Патиките веќе одамна не се чевли наменети само за спортување. Сѐ повеќе стилисти се обединуваат при одлуката дека комбинацијата на здолниште и добро избрани патики е навистина трендовски „фит“, а исто така е доволно удобна за брзото темпо во кое живееме.

Imanjeto-stil-ne-znachi-zdolnishte-i-visoki-potpetici-modni-tajni-koi-stilistite-gi-chuvaat-samo-za-sebe 04 630x450.jpg

Обрнете внимание на изборот на ремен

Верувале или не, ремените се суштински дел од вашата облека. Додавањето текстуриран, украсен или шарен појас е најбрзиот начин да ги истакнете основните парчиња и да ја „убиете“ монотонијата.

Imanjeto-stil-ne-znachi-zdolnishte-i-visoki-potpetici-modni-tajni-koi-stilistite-gi-chuvaat-samo-za-sebe 05 630x450.jpg

Бисерите се секогаш добредојдени

Бисерно ланче, обетки или додатоци како бисерни клипови за коса, се навистина полн погодок. Ѕирнете во накитот на вашата баба и инспирирајте „шик“ изглед кој ќе додаде необична елеганција на вашата лежерна облека.

Imanjeto-stil-ne-znachi-zdolnishte-i-visoki-potpetici-modni-tajni-koi-stilistite-gi-chuvaat-samo-za-sebe 06 630x450.jpg

Продолжува на следната страна... 



Би можело да ве интересира:

9 модни правила како една жена да изгледа како вистинска дама (со облеката што ја има дома) Минимализмот е клучот, секогаш одлучете се за помалку детали во вашиот изглед. Н...
5 трендови за диоптерски очила кои во 2023-та ќе ги гледате насекаде Проѕирни рамки за очила: Овие очила се совршени за миговите кога сакате вашата ш...
8 модни грешки поради кои веднаш ќе изгледате постаро отколку што сте навистина Можеби ви стои убаво, но кафеавата боја „додава години“. И ја следи репутација н...
Корисни совети за изборот на долна облека (за да ви биде удобно и на топло време) Давајте предност на памучната долна облека и носете градник без прерамки – совет...
Чести модни грешки со кои (несвесно) си го уништуваме целиот изглед Долна облека која „ѕирка“, спортски чевли на свечени настани, слепо следење трен...
Ромео Бекам и Миа Реган се моќна стилска двојка (по стапките на Дејвид и Викторија) Наследниците на Дејвид Бекам се трудат да ги следат чекорите на нивните родители...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg