Луксуз: 6-те хотели во светот кои имаат 7 ѕвезди


Луксуз: 6-те хотели во светот кои имаат 7 ѕвезди

Луксуз е еден од термините кој сè уште се употребува не само за да се изрази вредноста на некој објект, туку и да се доловат елементите на ексклузивност и уникатност кои може да се доживеат преку задоволството кое е врзано за екстравагантните предмети и објекти.

luksuz-6te-hoteli-vo-svetot-koi-imaat-7-dzvezdi-16.jpg

Тука не станува збор само за модната индустрија и она што се нарекува висока мода, туку и за оние места кои ретко кој може да ги посети и да ужива во нив.

Таков е случајот и со хотелите кои овозможуваат едно сосема поинакво доживување на поимот хотел.

Верувале или не, постојат хотели кои имаат и повеќе од 5 ѕвезди. Не 6, туку 7 ѕвезди, а такви во светот се само 6.

Можете да претпоставите каде се наоѓаат?


1. Aman Canal Grande, Венеција, Италија

Овој хотел отворен е од 2013-та година во палатата Пападополи од 16-иот век и во него Џорџ Клуни и Амал Клуни стапија во брак. Има само 24 соби, цената на собите започнува од 100 евра, најголемата соба чини 3500 евра од вечер.

luksuz-6te-hoteli-vo-svetot-koi-imaat-7-dzvezdi-1.jpg

luksuz-6te-hoteli-vo-svetot-koi-imaat-7-dzvezdi-2.jpg

luksuz-6te-hoteli-vo-svetot-koi-imaat-7-dzvezdi-3.jpg

luksuz-6te-hoteli-vo-svetot-koi-imaat-7-dzvezdi-4.jpg


2. Burj al Arab, Дубаи, Соединетите арапски емирати

Овој хотел изграден е на вештачки остров на оддалеченост од 280m od плажата Јумериа и е со изглед на едро веќе одамна е симбол на луксуз, поточно уште од 1999-та година кога беше изграден. Севкупно има 202 соби, а најголемата чини 9000 евра од вечер.

luksuz-6te-hoteli-vo-svetot-koi-imaat-7-dzvezdi-5.jpg

luksuz-6te-hoteli-vo-svetot-koi-imaat-7-dzvezdi-6.jpg

luksuz-6te-hoteli-vo-svetot-koi-imaat-7-dzvezdi-7.jpg

luksuz-6te-hoteli-vo-svetot-koi-imaat-7-dzvezdi-8.jpg


3. Emirates Palace, Абу Даби, Соединетите арапски емирати

Овој хотел отворен е во 2005-та година, има своја приватна марина во случај да посакате да пристигнете по морски пат и место за долетување на хеликоптери, ако сакате да пристигнете по воздушен пат. Има 92 масивни соби, а најгорниот кат резервиран е за оние со сина крв.

luksuz-6te-hoteli-vo-svetot-koi-imaat-7-dzvezdi-9.jpg

luksuz-6te-hoteli-vo-svetot-koi-imaat-7-dzvezdi-10.jpg

luksuz-6te-hoteli-vo-svetot-koi-imaat-7-dzvezdi-11.jpg

luksuz-6te-hoteli-vo-svetot-koi-imaat-7-dzvezdi-12.jpg

luksuz-6te-hoteli-vo-svetot-koi-imaat-7-dzvezdi-13.jpg

Уште 3 хотели на следната страна...Би можело да ве интересира:

Како изгледа едно ноќевање во Бурџ Ал Араб, хотелот со 7 ѕвезди? Златни iPad уреди во секоја соба, огромен кревет и 17 типови на перници кои може...
Колку може да ве чини еден ден на плажа во познатите туристички места? Порталот Post Office, секоја година објавува таканаречен барометар на цени споре...
Какво сместување ќе добиете во различни земји во светот за 45 евра од вечер? 45-те евра не секаде имаат иста вредност, па логично, во различни земји и делови...

Спонзорирани линкови: