Земји кои треба да ги посетите во 2017-та според Lonely Planet

Тимот на „Lonley Planet“ состави неколку листи на места кои задолжително треба да ги посетите во годината која ни доаѓа.

zemji-koi-treba-da-gi-posetite-vo-2017ta-spored-lonely-planet-01.jpg

Имавме можност да погледнеме кои градови треба да се најдат на вашата листа за патување во 2017-та година, сега на ред се државите.

Ова се топ 10-те држави кои треба да ги посетите во 2017-та:

1. Канада

Оваа држава ја следи позитивност која посебно се чувствува по нејзиниот енергичен нов лидер Џастин Трудо. Има многу динамични градови во кои вреди да ја пробате мешаната кујна, но и мистериозно потценетите вина.

drzavi-koi-treba-da-se-najdat-na-vashata-lista-za-patuvanja-vo-2017-ta-godina-1.jpg

drzavi-koi-treba-da-se-najdat-na-vashata-lista-za-patuvanja-vo-2017-ta-godina-19.jpg

2. Колумбија

Децении граѓанска војна значеа дека тука патуваат само најхрабрите, но денес, настрана од проблемите во минатото, Колумбија нуди микс на вибрантна култура, природа и гостопримство на топлиот народ.

drzavi-koi-treba-da-se-najdat-na-vashata-lista-za-patuvanja-vo-2017-ta-godina-2.jpg

drzavi-koi-treba-da-se-najdat-na-vashata-lista-za-patuvanja-vo-2017-ta-godina-3.jpg

3. Финска

Оваа година Финска ќе биде домаќин на Светскиот шампионат во уметничко лизгање и Светскиот шампионат во нордиско скијање, а тоа значи дека е идеално време да ја откриете уникатната култура на државата, па и прекрасните пејзажи.

drzavi-koi-treba-da-se-najdat-na-vashata-lista-za-patuvanja-vo-2017-ta-godina-4.jpg

drzavi-koi-treba-da-se-najdat-na-vashata-lista-za-patuvanja-vo-2017-ta-godina-5.jpg

4. Доминика

Локалното население вели дека ако Кристофер Колумбо станеше од својот гроб, само Доминика би можел да ја препознае од сите острови кои ги посетил. Ова е единсвениот недопрен остров чии највисоки облакодери се кокосовите дрвја на плажите.

drzavi-koi-treba-da-se-najdat-na-vashata-lista-za-patuvanja-vo-2017-ta-godina-6.jpg

drzavi-koi-treba-da-se-najdat-na-vashata-lista-za-patuvanja-vo-2017-ta-godina-7.jpg

5. Непал

Земја во која дефинитивно треба да пропатувате, ако сакате да ја разбудите спиритуалноста во себе, но и филозофската страна. Со безбројните храмови кои секојдневно се градат над оние старите кои биле срушени, населението ја покажува својата најсилна страна.

drzavi-koi-treba-da-se-najdat-na-vashata-lista-za-patuvanja-vo-2017-ta-godina-8.jpg

drzavi-koi-treba-da-se-najdat-na-vashata-lista-za-patuvanja-vo-2017-ta-godina-9.jpg

6. Бермуда

Британската територија често се смета за Карипски остров, но ретко кој знае дека оваа информација не е точна. Ова посебно место е совршена локација за оние кои сакаат бели песочни плажи, мирно тиркизно море и морепловство.

drzavi-koi-treba-da-se-najdat-na-vashata-lista-za-patuvanja-vo-2017-ta-godina-10.jpg

drzavi-koi-treba-da-se-najdat-na-vashata-lista-za-patuvanja-vo-2017-ta-godina-11.jpg

7. Монголија

Во 2017-та, Монголија ќе отвори нов модерен аеродром кој претставува симбол и за брзата модернизација на државата. Но, покрај модерните градови, во Монголија се кријат и прекрасни пејзажи кои вреди да се посетат.

drzavi-koi-treba-da-se-najdat-na-vashata-lista-za-patuvanja-vo-2017-ta-godina-12.jpg

drzavi-koi-treba-da-se-najdat-na-vashata-lista-za-patuvanja-vo-2017-ta-godina-13.jpg

8. Оман

Оман одамна е позната како арапска држава која на туристите им нуди луксуз, но се чини дека како тоа да беше подзаборавено во последните години. Во 2017-та година, во Оман ќе се отвори футуристички тематски парк за семејства, па вреди туристите да се потсетат и на оваа земја.

drzavi-koi-treba-da-se-najdat-na-vashata-lista-za-patuvanja-vo-2017-ta-godina-14.jpg

drzavi-koi-treba-da-se-najdat-na-vashata-lista-za-patuvanja-vo-2017-ta-godina-15.jpg

9. Мјанмар

Посетата на оваа земја претставува предизвик со тешкотии, но од друга страна, еднаш штом ќе влезете во неа ве очекуваат отворени порни на една одамна заборавена егзотична Азија од која се шират звуци на монаси кои се молат и ѕвона.

drzavi-koi-treba-da-se-najdat-na-vashata-lista-za-patuvanja-vo-2017-ta-godina-20.jpg

drzavi-koi-treba-da-se-najdat-na-vashata-lista-za-patuvanja-vo-2017-ta-godina-16.jpg

10. Етиопија

Етиопија е една од оние егзотични земји во кои можете да уживате во свежо подготвено кафе, мириси на ванила, егзотични овошја, континуирани сончеви денови и посебно убави пејзажи кои се достапни на секого.

drzavi-koi-treba-da-se-najdat-na-vashata-lista-za-patuvanja-vo-2017-ta-godina-17_copy.jpg

drzavi-koi-treba-da-se-najdat-na-vashata-lista-za-patuvanja-vo-2017-ta-godina-18_copy.jpg

Н. Г. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

5 интересни опции за луѓето кои не сакаат летниот одмор да го поминат на плажа Можете да посетите некои од скандинавските земји, или пак некои од европските гр...
Ја посетив Махо, популарна плажа до аеродром на Карибите - Постојано нè надлетуваа авиони, имаше огр... На островот Сент Мартин вистинска атракција е плажата Махо, само поради нејзинат...
9 предлози за одлична забава во Нови Сад за викенд – Кои настани да ги посетите во септември и октом... Кога температурите ќе почнат да паѓаат, лисјата да пожолтуваат, а низ улиците на...
10 места низ Европа што можете да ги посетите ова лето 2023 Полуостровот Истра е преубав дел од Хрватска кој вреди да се посети на лето, осо...
5-те најубави плажи во близина на Кавала (идеални и за забава и за одмор со деца) Плажата Vrasida е сместена во залив, помеѓу Ammolfi и Nea Peramos и е една од на...
Ивана од Скопје: „Работев како фотограф на брод, крстарев низ француските Кариби - што ме воодушеви ...  Досега имам посетено многу поморски градови, пристаништа, популарни монден...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg