Рај за љубителите на шопингот

raj-za-ljubitelite-na-shopingot-povekjeВо светот, со години се нижат се поголеми и поголеми трговски центри. Колку помалку пари, толку повеќе места за да се потроши она што го немаме.

 

Во голем број земји трговските центри станаа замена за фамилијарните дружби. Наместо шетање во парк – семејството оди во шопинг.

Во светските трговски центри има многу повеќе содржини од продавници: забавни паркови, лизгалишта, базени, театри и што ли уште не!

Ова се најдобрите шопинг центри на светот:

1. New South Kina Mall, Dongguan, Кина

raj-za-ljubitelite-na-shopingot-1

Втор по големина во светот. Има повеќе од 1.500 продавници, а сепак стои празен?! Кинезите или немаат доволно пари за луксузно дружење или преферираат прошетки на отворено.

2. Wynn Esplanade Macau Peninsula, Macau

raj-za-ljubitelite-na-shopingot-2

По големина сличен со првиот, но има само 40 продавници специјализирани само за најбогатите. Цените од Луи Витон овде се најскапи во целиот свет.

Tiffany & Co, Ferrari, Chanel, Rolex, Giorgio Armani, Fendi, Hermes и Versace се само дел од познатите брендови кои можете да ги најдете овде. Во центарот е сместено и луксузно казино.

3. West Edomnton Mall, Edmonton, Канада

raj-za-ljubitelite-na-shopingot-3

Најголем трговски центар во Северна Америка. Во него има голем забавен парк, воден парк, мини голф, театар и 800 продавници за сите потрошувачи!

4. SM mall Asia, Manila, Филипини

raj-za-ljubitelite-na-shopingot-4

Се простира на 4.2 милиони квадратни метри. Овде има: лизгалиште, планетариум, сала за концерти на отворено, ЛЕГО центар, кино сали и што ли уште не!

5. Dubai mall, Дубаи

raj-za-ljubitelite-na-shopingot-5

Секако дека ваква листа не може да помине без  Дубаи. Најголемиот аквариум на светот, 70 продавници, 22 кино сали, улица со подвижен кров, 120 ресторани. Совршено, зарем не?

Би можело да ве интересира:

Најубавите плажи за летување со мали деца на Халкидики, во околината на Кавала и на Тасос Плажите на трите краци на Халкидики, но и малите плажички на островот Тасос и во...
3 кул светски дестинации, за патувачите на кои им е здодеано од „клише“ туристички места Милано? Посетено. Париз, Барселона, Будимпешта… Берлин и Амстердам. Доста е веќе...
6 прекрасни крајбрежни места во Истанбул подалеку од хаосот Истанбул, енергичната метропола која опфаќа два континента, не е познат само по ...
8 најубави плажи на Халкидики (мамат воздишки со кристално чистата вода и златниот песок) Плажите се сместени на првиот и вториот крак на Халкидики, а важат за едни од на...
14 дестинации во Европа погодни за меден месец во 2024 година Санторини е островскиот рај во Егејското море, па со оваа дестинација нема да по...
50 евра по човек за лежалки во прв ред во Пефкохори: Како се движат цените на Халкидики годинава? Условите во баровите на плажа во Грција се значително сменети годинава. Ако неко...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg