Фотограф пропатувал низ 84 земји за да ги покаже како изгледаат луѓето ширум светот


Фотограф пропатувал низ 84 земји за да ги покаже како изгледаат луѓето ширум светот

Убавината може да се пронајде насекаде во нашиот свет, а токму тоа го докажува фотографот Александар Кимушин кој за 2 години пропатувал низ 84 земји за да ја открие убавината на луѓето.

fotograg-propatuval-niz-84-zemji-za-da-pokaze-kako-izgledaat-lugjeto-shirum-svetot-01.jpg

Кога завршил со фотографирање, го креирал неговиот проект именуван „Мирот во луѓето“.

Да погледнеме како изгледаат луѓето ширум светот, од леќата на фотоапаратот на Кимушин:

1. Девојче од Иксил народот, Гватемала

fotograg-propatuval-niz-84-zemji-za-da-pokaze-kako-izgledaat-lugjeto-shirum-svetot-1.jpg

2. Жена од племето Каро, Етиопија

fotograg-propatuval-niz-84-zemji-za-da-pokaze-kako-izgledaat-lugjeto-shirum-svetot-2.jpg

3. Маж од племето Боди, Етиопија

fotograg-propatuval-niz-84-zemji-za-da-pokaze-kako-izgledaat-lugjeto-shirum-svetot-3.jpg

4. Самоанец

fotograg-propatuval-niz-84-zemji-za-da-pokaze-kako-izgledaat-lugjeto-shirum-svetot-4.jpg

5. Жена од племето Ладакх, Индија

fotograg-propatuval-niz-84-zemji-za-da-pokaze-kako-izgledaat-lugjeto-shirum-svetot-5.jpg

6. Маж од племето Боди, Етиопија

fotograg-propatuval-niz-84-zemji-za-da-pokaze-kako-izgledaat-lugjeto-shirum-svetot-6.jpg

7. Девојче од Монголија

fotograg-propatuval-niz-84-zemji-za-da-pokaze-kako-izgledaat-lugjeto-shirum-svetot-7.jpg

8. Млад свештеник, Ладакх, Индија

fotograg-propatuval-niz-84-zemji-za-da-pokaze-kako-izgledaat-lugjeto-shirum-svetot-8.jpg

9. Маж од племето Киче, Гватемала

fotograg-propatuval-niz-84-zemji-za-da-pokaze-kako-izgledaat-lugjeto-shirum-svetot-9.jpg

10. Девојче од народот Вухан, Авганистан

fotograg-propatuval-niz-84-zemji-za-da-pokaze-kako-izgledaat-lugjeto-shirum-svetot-10.jpg

11. Раџастанец

fotograg-propatuval-niz-84-zemji-za-da-pokaze-kako-izgledaat-lugjeto-shirum-svetot-11.jpg

Уште 11 примери на следната страна...Би можело да ве интересира:

Мојот престој во храм на Кришна: „Молзев крави и се грижев за градинат... По двонеделно талкање низ автопатите низ Холандија и Белгија, конечно отседнав д...
Места низ светот каде може да прошетате покрај расцветаните црешови др... Пролетта е речиси пред прагот, а тоа значи дека доаѓа сезоната на прекрасните цв...
Новогодишната еуфорија во Будимпешта низ 20 фотки Секој град низ светот е поубав кога низ улиците трепкаат сијалички, а главниот з...