Места во светот кои се поубави кога се покриени со снег


Места во светот кои се поубави кога се покриени со снег

Зимата е прекрасна, а посебно кога има снег се создава една посебна идила во која ретко кој не ужива.  

mesta-vo-svetot-koi-se-poubavi-koga-se-pokrieni-so-sneg-01 (1).jpg

Па така, некои дестинации, се едноставно создадени за зима, бидејќи изгледаат многу поубаво кога се покриени со снег.

Доколку сте љубители на патување, а не знаете за кое место да се одлучите оваа сезона, прво проверете кое од нив има снег.

Снежната бајка е посебно прекрасна на следниве места:

Тромсе, Норвешка

mesta-vo-svetot-koi-se-poubavi-koga-se-pokrieni-so-sneg-01.jpg

Нојшванштајн, Германија

mesta-vo-svetot-koi-se-poubavi-koga-se-pokrieni-so-sneg-02.jpg

Винариите во Шпиц, Австрија

mesta-vo-svetot-koi-se-poubavi-koga-se-pokrieni-so-sneg-03.jpg

Goðafoss, Исланд

mesta-vo-svetot-koi-se-poubavi-koga-se-pokrieni-so-sneg-04.jpg

Arêches-Beaufort, Франција

mesta-vo-svetot-koi-se-poubavi-koga-se-pokrieni-so-sneg-05.jpg

Прага, Чешка

mesta-vo-svetot-koi-se-poubavi-koga-se-pokrieni-so-sneg-06.jpeg

Централ Парк, Њујорк

mesta-vo-svetot-koi-se-poubavi-koga-se-pokrieni-so-sneg-07.jpg

Уште 7 места на следната страна...Би можело да ве интересира:

10 одлични зимски дестинации во Европа кои вреди да се посетат Можеби зимата оваа година кај нас не беше идеална и идилична, но затоа сè уште и...
Паркови, плажи и езера: 6 чуда на природата кои секој треба да ги види... Розовото езеро во Австралија, Јапонија во април, Нијагарините водопади и многу д...
Сетубал - еден посебен свет, едно посебно доживување Печашење по заливи секогаш буди пријатни чувства, посебно ако знаеш дека се наоѓ...