Мајка дои на под во воз, откако никој не ѝ отстапил место


Мајка дои на под во воз, откако никој не ѝ отстапил место

Разочарана мајка раскажува за нечувствителноста и некултурата на луѓето: „Додека доев на подот се преправаа дека не постојам.“

majka-doi-na-pod-vo-voz-otkako-nikoj-ne-i-otstapil-mesto-01.jpg

22-годишната Софи Молинекс патувала со воз во Велика Британија со нејзиниот партнер и нивното 1-годишно синче Честер.

Иако Софи го држела во раце своето бебе, никој од патниците во вагонот не се понудил да стане и да ѝ отстапи место на мајката. Таа морала дури да го дои бебето седната на подот во возот.

Гладното момче цицало додека мајка му седела на нечистиот под.

„Имаше околу 50 патници околу мене и ниту еден не се помести. Честер е на возраст кога плаче ако не цица кога ќе биде гладен и морав да го дојам таму. Се разбира, не би седнала на нечистиот под, но немав многу избор. Луѓето ме видоа што правам, но се преправаа дека ништо не се случува“, изјави разочараната Софи.

majka-doi-na-pod-vo-voz-otkako-nikoj-ne-i-otstapil-mesto-03.jpg

majka-doi-na-pod-vo-voz-otkako-nikoj-ne-i-otstapil-mesto-04.jpg

majka-doi-na-pod-vo-voz-otkako-nikoj-ne-i-otstapil-mesto-02.jpg

С. С. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Зошто мајка минала 2 години без да им купи нешто ново на децата? Кејти сфатила дека огледувањето на 3 мали деца е прескапо и дека постојано се фр...
Како ми се промени мислењето за доењето во јавност? „Аман што и е на онаа што ја извадила тука сред кафана, небаре мора детено да ја...
Се сеќавам како играв и трчав како дете... Дали имав старки од 2.000 д... Родителите им купуваат на своите деца оригинал бебешки старки. И тоа е во ред, и...