Неколку трикови за сушење на алиштата во текот на зимските денови


Неколку трикови за сушење на алиштата во текот на зимските денови

Сите сакаме нашата гардероба да биде свежо испрана. Едно од најубавите чувства е кога после туширање ќе облечеме чиста гардероба која убаво мириса.

nekolku-trikovi-za-sushenje-na-alishtata-vo-tekot-na-zimskite-denovi-01.jpg

Сепак, во текот на зимските денови многу е тешко ова да се постигне затоа што нема доволно сонце, а влагата е преголема.

Но сепак, поради сушењето во затворени простории и влагата, во зима често се случува алиштата да се замирисаат.

Еве неколку трикови кои ќе ви помогнат да го спречите тоа, но воедно овие трикови ќе ви послужат и полесно да ги исушите алиштата:

Проветрувајте и не сушете алишта на радијатор

За некои луѓе единствено решение е да ги сушат алиштата во своите домови. Во тој случај, многу е важно е да направите струење на воздухот и редовно да проветрувате. На овој начин, алиштата брзо ќе се исушат, а така ќе ја спречите појавата на мувла во станот

Немојте да ги сушите алиштата на радијатор, затоа што на тој начин во нив ќе се соберат бактерии, а исто така, ризикувате да се појави мувла во станот.

nekolku-trikovi-za-sushenje-na-alishtata-vo-tekot-na-zimskite-denovi-03.jpg

Не ја преполнувајте сушарата

Сушарата во која сушите алишта не треба да биде полна. Оставете простор измеѓу ткаенините така што воздухот ќе може слободно да струи.

nekolku-trikovi-za-sushenje-na-alishtata-vo-tekot-na-zimskite-denovi-02.jpg

Кога има сонце

Доколку надвор има сонце, задолжително алиштата изнесете ги надвор. Може да се случи алиштата да смрзнат, но кога ќе внесете внатре, на собна температура брзо ќе се исушат.

nekolku-trikovi-za-sushenje-na-alishtata-vo-tekot-na-zimskite-denovi-04.jpg

Трик со пешкир

Доколку имате машина за сушење алишта, имаме еден генијален совет за вас. Ставете внатре со влажната облека и еден сув пешкир. Пешкирот ќе ја впие влагата која се става во машината, а тој полека ќе се суши со останатата облека. На овој начин, облеката брзо ќе се исуши и ќе биде понежна и помека кога ќе ја извадите од машината.  

M. П. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

4 трикови со кои вашиот тоалет ќе блеска за кратко време и малку пари Нема потреба да давате пари на скапи средства... Со лимон, алкохолен оцет, сода ...
Трикови кои ќе ве спасат во различни ситуации, а сè што ви е потребно ... Најголем дел од нас, се научени да ги користат предметите само за нивната примар...
Лек за главоболка, спас од комарци, штедење бензин: 10 трикови за поле... Секојдневниот живот е полн со препреки и најразлични компликации. Сепак, благода...