10 работи кои никогаш не треба да ги чувате во бањата


10 работи кои никогаш не треба да ги чувате во бањата

Иако некои производи се наменети за да се користат во бањата, дефинитивно не треба да се чуваат таму, како и многу други работи.

10-raboti-koi-nikogash-ne-treba-da-gi-chuvate-vo-banjata-01.jpg

Заради влагата во бањата, многу работи не смее да се чуваат таму, иако многумина се противат на ова.

Дали и вие ги чувате пешкирите, шминките, накитот и парфемите во бањата? Време е да ги промените навиките... 

Влагата може да го уништи составот на многу производи, од мувлата да добијат непријатна миризба или бактериите од водата во тоалетната школка да се распрскаат низ предмети на кои не сакате да има остатоци од школката... 

Влагата, бактериите и непријатната миризба се причина зошто не треба да ги чувате следниве работи во бања:

Лекови

10-raboti-koi-nikogash-ne-treba-da-gi-chuvate-vo-banjata-02.jpg

Пешкири

10-raboti-koi-nikogash-ne-treba-da-gi-chuvate-vo-banjata-03.jpg

Бањарки

10-raboti-koi-nikogash-ne-treba-da-gi-chuvate-vo-banjata-04.jpg

Накит

10-raboti-koi-nikogash-ne-treba-da-gi-chuvate-vo-banjata-05.jpg

Четки за заби (без кутија)

10-raboti-koi-nikogash-ne-treba-da-gi-chuvate-vo-banjata-06.jpg

Продолжува на следната страна... Би можело да ве интересира:

Работи кои може да ги перете во машина, без да се уништат Машината за перење облека може да ни помогне за перење на многу други работи, иа...
Никогаш немојте да перете облека на 30 или 40 степени Честопати, особено кога ни се брза да пуштиме повеќе машини во денот, знаеме да ...
10 работи кои не треба да ги чувате во подрум, а сигурно половина од нив ви се таму Оние кои имаат подрум знаат колку овој простор ги спасува кога треба да ѝ најдат...