Креативноста на Јапонцитe: Градини ремек дела во задниот дел од камионите (фото)


Креативноста на Јапонцитe: Градини ремек дела во задниот дел од камионите (фото)

Цвеќе, трева, дрвца, па дури и клупи, Јапонците успеаја да прикажат дека градот може да биде зелен само ако се сака.

kreativnosta-na-japoncite-gradini-remek-dela-vo-zadniot-del-od-kamionite-foto-01.jpg

Луѓето сè почесто живеат во мали станови и немаат опција да имаат своја градина. Ваквата ситуација во Јапонија ги натера жителите на оваа напредна земја да бидат кретивни и да организираат натпревар со кој докажуваат дека природата може да се „донесе“ секаде.

Јапонците со малку фантазија направија вистински ремек дела во задниот дел од нивните камиони.

На традиционалниот „Kei Truck Garden Contest“ камионите што се користат за превоз на градежнички материјал се претвораат во мали мобилни градини.

Од инспирација од традиционалните јапонски градини до модерен амбиент со луксузно осветлување, Јапонците беа многу креативни при овој подвиг.

Дел од нивните ремек дела:

Извор

Би можело да ве интересира:

Винтиџ клупи за во вашата градина (фото) Без разлика дали ќе се одлучите за боја на дрво или бела нијанса или пак нешто п...
Замија-растение кое носи среќа и пари, а нема да успеат да го исушат и... Доколку припаѓате на онаа категорија луѓе кои може да умртват и кактус, без гриж...
Растенија за во саксија кои ги бркаат инсектите Комарците и другите здодевни инсекти често нè вознемируваат кога доцна попладне ...

Најчитани неделава