Производи кои никогаш нема да се најдат на менито на нутриционист


Производи кои никогаш нема да се најдат на менито на нутриционист

За да не се измачувате со строги диети и гладување, модерните нутриционисти препорачуваат соодветна исхрана и вежбање.

proizvodi-koi-nikogash-nema-da-se-najdat-na-menito-na-nutricionist-01.jpg

Секако, веројатно ви е смачено да слушате дека за да изгледате фит треба секојдневно да се трудите да одржувате баланс, но тоа е единствениот начин да успеете во тоа без да си наштетите на здравјето.

Специјалистите во полето на нутриционизмот имаат цели мапи и табели со производи со соодветни хранливи состојки кои треба да се консумираат, како и такви кои содржат состојки кои дебелеат и предизвикуваат таложење на маснотии.

Покрај бело брашно, пржени работи и благо тие избегнуваат уште неколку други производи, а најдобро е да се водите по нивните листи.

Благи јогурти

proizvodi-koi-nikogash-nema-da-se-najdat-na-menito-na-nutricionist-02.jpg

Ориз

proizvodi-koi-nikogash-nema-da-se-najdat-na-menito-na-nutricionist-03.jpg

Магданос (да се сервира веднаш пред јадење)

proizvodi-koi-nikogash-nema-da-se-najdat-na-menito-na-nutricionist-04.jpg

Сосови

proizvodi-koi-nikogash-nema-da-se-najdat-na-menito-na-nutricionist-05.jpg

Суво овошје и чипс

proizvodi-koi-nikogash-nema-da-se-najdat-na-menito-na-nutricionist-06.jpg

Неправилно подготвена риба (пржена)

proizvodi-koi-nikogash-nema-da-se-najdat-na-menito-na-nutricionist-07.jpg

Пченка во конзерва

proizvodi-koi-nikogash-nema-da-se-najdat-na-menito-na-nutricionist-08.jpg

Бадемово млеко

proizvodi-koi-nikogash-nema-da-se-najdat-na-menito-na-nutricionist-09.jpg

М. М. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Каква храна може да се најде на менито на Кејт Мидлтон? Во кралското семејстово, постојат многу правила и навики кои членовите ги следат...
Како да станете веган во 5 чекори? Сакате да станете веган? Придобивките се многубројни - подобри атлетски перформа...
Што никогаш не би нарачале вработените во рестораните? Ја имате следнава сцена: седите во ресторан, пред вас има мени со преку 100 опци...