31 фото доказ дека Македонија има рајска убавина, низ објективот на Дуле Дамјановски


31 фото доказ дека Македонија има рајска убавина, низ објективот на Дуле Дамјановски

Од водопади до езера и манастири, Македонија навистина има убавини што ја полнат душата.

matka-kulica-galichnik-najubavite-mesta-vo-makedonija-preku-objektivot-na-dule-damjanovski-01.jpg

Македонија има прекрасна природа и, за среќа, постојат луѓе кои го ценат тоа. Дуле Дамјановски е еден од нив.

Овој вљубеник во природата обожава да ги фотографира убавините на Македонија.

Низ неговиот објектив тој ја овековечува магијата на Матка, Галичник, Куклица и низа други прекрасни места во нашата држава.

„Речиси целиот живот се занимавам со фотографија, а особено во последниве години посериозно. Сите локации низ Македонија ми се убави, само да е во природа, а ако би морал да одвојам како најомилени локации тоа би биле водопадот на Бабуна и Зович. Фотографијата ми е хоби и ме исполнува, а нашата држава дефинитивно има што да понуди“, вели Дуле Дамјановски за CRNOBELO.com.

Убавините на Македонија, низ објективот на Дуле Дамјановски:

Пешна

matka-kulica-galichnik-najubavite-mesta-vo-makedonija-preku-objektivot-na-dule-damjanovski-02.jpg

Брајчино

matka-kulica-galichnik-najubavite-mesta-vo-makedonija-preku-objektivot-na-dule-damjanovski-03.JPG

Галичник

matka-kulica-galichnik-najubavite-mesta-vo-makedonija-preku-objektivot-na-dule-damjanovski-04.JPG

Свети Јоаким Осоговски

matka-kulica-galichnik-najubavite-mesta-vo-makedonija-preku-objektivot-na-dule-damjanovski-05.JPG

Седло Плат со поглед на Среден камен и Титов врв

matka-kulica-galichnik-najubavite-mesta-vo-makedonija-preku-objektivot-na-dule-damjanovski-06.JPG

Спомен Костурница, Велес

matka-kulica-galichnik-najubavite-mesta-vo-makedonija-preku-objektivot-na-dule-damjanovski-07.JPG

 Би можело да ве интересира:

Владимир Чурлиновски: „Кутија цигари во Виетнам е 25 денари, резервација во диско во Катар 1.000 евр... Овој Македонец вели дека во Катар те почитуваат како работник, а во Тајланд луѓе...
Македонецот што посетил 45 држави: „Фасциниран сум од Шангај, а сум побогат за многу познанства и пр... Најубавите жени што ги запознал Горјан Зивчевски се Колумбијки, г...
Оливера Ѓоревска: „Пред 3 години ги спакувавме нашите животи во неколку куфери и заминавме на Малта“ „Цените на становите вртоглаво растат од година на година, а храната е само малк...

Најчитани неделава