Вања Мицевска се избори со ракот на 26 години: „Имаш рак - се срушив, нозете не ме држеа, но научив важни лекции“

Што друго промени во начинот на живот?

Го променив односот кон самата себе и престанав да бидам „што би било кога би било“ тип на човек. Не го изневерив детето во себе и кога ќе ги погледнам фотографиите во семејните албуми знам дека пораснав во подобра верзија одошто очекував.

vanja-micevska-se-izbori-so-rakot-na-26-godini-imash-rak-se-srushiv-nozete-ne-me-drzhea-no-nauchiv-vazhni-lekcii-14.jpg

Колку ти се смени погледот на светот и на работите од секојдневието? Дали навистина луѓето не ги ценат малите работи од секојдневието?

За жал, луѓето не ги ценат малите, а сепак толку големи работи. Гледаат со занемарување на секојдневната рутина да станат, да се облечат и да заминат на работа, без да согледаат дека некој воопшто не успеал да заспие, или дека некој нема за каде да ја облече својата облека.

Поминав денови во кои имав чувство дека тапкам во место и затоа сум преблагодарна за сѐ што имам, за топлиот дом, трпезата, работата, луѓето, љубовта и спокојот...

vanja-micevska-se-izbori-so-rakot-na-26-godini-imash-rak-se-srushiv-nozete-ne-me-drzhea-no-nauchiv-vazhni-lekcii-26.jpg

Порака до сите што во моментот минуваат низ истото…

Сѐ ќе помине! До сите оние што во моментот минуваат низ истото и до нивните семејства порачувам да не ја губат вербата, да бидат доблесни и да покажат истрајност бидејќи само љубовта постои до вечноста.

vanja-micevska-se-izbori-so-rakot-na-26-godini-imash-rak-se-srushiv-nozete-ne-me-drzhea-no-nauchiv-vazhni-lekcii-05.jpg

Повеќе фотки од Вања:

vanja-micevska-se-izbori-so-rakot-na-26-godini-imash-rak-se-srushiv-nozete-ne-me-drzhea-no-nauchiv-vazhni-lekcii-25.jpg

vanja-micevska-se-izbori-so-rakot-na-26-godini-imash-rak-se-srushiv-nozete-ne-me-drzhea-no-nauchiv-vazhni-lekcii-24.jpg

vanja-micevska-se-izbori-so-rakot-na-26-godini-imash-rak-se-srushiv-nozete-ne-me-drzhea-no-nauchiv-vazhni-lekcii-15.jpg

vanja-micevska-se-izbori-so-rakot-na-26-godini-imash-rak-se-srushiv-nozete-ne-me-drzhea-no-nauchiv-vazhni-lekcii-13.jpg

vanja-micevska-se-izbori-so-rakot-na-26-godini-imash-rak-se-srushiv-nozete-ne-me-drzhea-no-nauchiv-vazhni-lekcii-08.jpg

vanja-micevska-se-izbori-so-rakot-na-26-godini-imash-rak-se-srushiv-nozete-ne-me-drzhea-no-nauchiv-vazhni-lekcii-07.jpg

vanja-micevska-se-izbori-so-rakot-na-26-godini-imash-rak-se-srushiv-nozete-ne-me-drzhea-no-nauchiv-vazhni-lekcii-06.jpg

vanja-micevska-se-izbori-so-rakot-na-26-godini-imash-rak-se-srushiv-nozete-ne-me-drzhea-no-nauchiv-vazhni-lekcii-03.jpg

©CRNOBELO.com Забрането преземање и копирање. Крадењето на авторски текстови е казниво со закон.

Симона Симионова | ЦрнобелоБи можело да ве интересира:

Катерина С. Анѓеловиќ, јога и лајф коуч: „Со јогата се спознаваш себеси, медитацијата е одмор за умо... „Го прашале јогинот – „Што постигна со јогата?“ – „Па постигнав д...
Интервју со дуото ДНК: Панчо во кафеана ја нарачува „Недеља“ од Џеј, Андреј вели дека уште се истите... Велат дека воопшто не се променети како луѓе во овие 20 години кариера, Андреј р...
Весела Богдановиќ од Битола е една од 50-те најдобри учителки во светот: „Избегнувам да давам тестов... „Ако учениците се среќни ќе бидат активни и фокусирани, а јас ќе бидам смирена, ...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg