Шимпанзата лижат сладолед, ново бебе кенгурче: Како изгледа еден ден во Скопје ЗОО?


Шимпанзата лижат сладолед, ново бебе кенгурче: Како изгледа еден ден во Скопје ЗОО?

Секојдневно се делат бакнежи, се раѓаат бебиња, се прават акробации... Детален приказ како изгледа секојдневието на животните во Скопје ЗОО.

shimpanzata-lizhat-sladoled-novo-bebe-kengurche-kako-izgleda-eden-den-vo-skopje-zoo-01.jpg

Зоолошката градина во Скопје дефинитивно е едно од местата кои зрачат со позитива. Таму има само убава енергија и по средбата со животните дефинтивно ќе си заминете насмеани.

Како изгледа еден ден во Скопје ЗОО:

Убавецот Пуки веднаш по влезот секојдневно ве пречекува со раширени пердуви.

shimpanzata-lizhat-sladoled-novo-bebe-kengurche-kako-izgleda-eden-den-vo-skopje-zoo-07.jpg

Шимпанзата јадат здрави сладоледи, направени од нивната омилена храна.

shimpanzata-lizhat-sladoled-novo-bebe-kengurche-kako-izgleda-eden-den-vo-skopje-zoo-04.jpg

shimpanzata-lizhat-sladoled-novo-bebe-kengurche-kako-izgleda-eden-den-vo-skopje-zoo-03.jpg

Африканските желки и лавја глава зајчињата заедно го делат првиот утрински оброк.

shimpanzata-lizhat-sladoled-novo-bebe-kengurche-kako-izgleda-eden-den-vo-skopje-zoo-02.jpg

Лавот ужива под сенка.

shimpanzata-lizhat-sladoled-novo-bebe-kengurche-kako-izgleda-eden-den-vo-skopje-zoo-05.jpg

Уживање во мини Baby Zoo, која е место каде дечињата посетители може да погалат и да нахранат животинче.

shimpanzata-lizhat-sladoled-novo-bebe-kengurche-kako-izgleda-eden-den-vo-skopje-zoo-06.jpg

Жирафите Каспер и Тобого се бакнуваат.

shimpanzata-lizhat-sladoled-novo-bebe-kengurche-kako-izgleda-eden-den-vo-skopje-zoo-08.jpgФото: Емил Новевски

Продолжува на следната страна...Најчитани неделава