20 филмови кои направија најмногу пари во 2018-та
Спонзорирано од:
Спонзорирано од ОгласиЗаРабота.мк
Чувар 22-07-2019
Sales Assistant 22-07-2019


20 филмови кои направија најмногу пари во 2018-та

Додека повеќето се жалат дека во последно време нема добри филмови и дека само се прават продолженија, преработки или суперхеројски филмови, нивната заработувачка кажува нешто спротивно.

20-filmovi-koi-napravija-najmnogu-pari-vo-2018-ta-01.jpg

Луѓето гледаат многу филмови, а голем број од нив заработуваат многу пари, а оваа листа во продолжение ги прикажува филмовите кои направиле најмногу пари во 2018-та.

Некои од нив можеби ќе ве изненадат, а тоа е затоа што ова не е листа со филмови кои заработиле најмногу пари, туку кои оствариле најголем профит.

Броевите во листата се светски бокс-офис статистики минус продукцискиот буџет, што значи дека филмот може да доминира на бокс-офис, но тоа не го прави најпрофитабилен, заради трошоците за правење на истиот.

Во продолжение, погледнете кои се филмовите кои направија најмногу пари оваа година, според вкупниот профит до 3-ти декември:

Rampage: 306,345,950 долари

20-filmovi-koi-napravija-najmnogu-pari-vo-2018-ta-02.jpg

Fifty Shades Freed: 316,382,353 долари

20-filmovi-koi-napravija-najmnogu-pari-vo-2018-ta-03.jpg

Mamma Mia! Here We Go Again: 318,704,442 долари

20-filmovi-koi-napravija-najmnogu-pari-vo-2018-ta-04.jpg

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald: 322,231,221 долари

20-filmovi-koi-napravija-najmnogu-pari-vo-2018-ta-05.jpg

A Quiet Place: 323,677,199 долари

20-filmovi-koi-napravija-najmnogu-pari-vo-2018-ta-06.jpg

A Star is Born: 326,418,438 долари

20-filmovi-koi-napravija-najmnogu-pari-vo-2018-ta-07.jpg

The Nun: 343,050,119 долари

20-filmovi-koi-napravija-najmnogu-pari-vo-2018-ta-08.jpg

The Meg: 397,805,856 долари

20-filmovi-koi-napravija-najmnogu-pari-vo-2018-ta-09.jpg

Ready Player One: 432,218,455 долари

20-filmovi-koi-napravija-najmnogu-pari-vo-2018-ta-10.jpg

Hotel Transylvania 3: Summer Vacation: 446,954,410 долари

20-filmovi-koi-napravija-najmnogu-pari-vo-2018-ta-11.jpg

Листата продолжува на следната страна... Би можело да ве интересира:

Зошто постарите филмови беа поимагинативни од новите блокбастери? Иако не е тешко да се дојде до ваквиот заклучок, кога речиси секој втор филм се ...
Зошто филмските постери се толку слични едни со други? Во светот полн со информации и реклами, оригиналниот филмски постер ќе ве натера...
Парови од ТВ-серии кои покажуваат дека љубовта не знае за никакви гран... Љубовта во филмовите и сериите може да биде доста понереална отколку во животот,...