Пејачи кои напишаа мега-популарни песни за други пејачи


Пејачи кои напишаа мега-популарни песни за други пејачи

Џон Леџенд, Ед Ширан, Сиа – популарни пејачи кои се многу вешти и со мастило на парче хартија, а што е најдобро – не се скржави, па им дозволиле на други пејачи да ги отпеат нивните ремек дела.

pejaci-koi-napisaa-mega-popularni-pesni-za-drugi-pejaci-001.jpg

Сте знаеле дека зад текстот од Diamonds на Ријана се потпишува Сиа? Како и на Pretty Hurts на Бијонсе? Сиа е практично зад сите големи текстови кои ве гаѓаат право во срце.

Кои се останатите пејачи кои напишале мега-популарни текстови на песни?

Џон Леџенд ја напишал American Boy

Фарел Вилијамс ја напишал Hot In Here

Бебе Реџа ја напишала Monster

Сиа ги напишала Diamonds на Ријана, Crying in the Club на Камила Кабељо, Perfume на Бритни, Pretty Hurts на Бијонсе

Продолжува на следната страна...Би можело да ве интересира:

Кои песни се очекува да бидат хитови за пролет 2019? Сè уште се нема издвоено ниту една песна која е на пат да ја одбележи 2019 годин...
„Фенсерот“, фолкерот, панкерите и другите дежурни на секој музички фес... Музичките фестивали се секогаш одлично потрошено време. Тие се преполни со најра...
Како песните стануваат популарни во светот и покрај лошите текстови? Велат дека кичот постои откога постои и уметноста. Некои сметаат дека кичот е де...