15 ужасни фото докази дека планетата плаче од загадувањето


15 ужасни фото докази дека планетата плаче од загадувањето

Од загадени океани со мртви риби до токсичен воздух, мајката природа плаче од нас.

16-uzasni-foto-dokazi-deka-planetata-plache-od-zagaduvanjeto-01.jpg

Се сеќавате добро на воздухот од Скопје изминатата зима, зарем не? Иако кога ќе дојде лето брзо забораваме на маките, сепак тоа е проблем кој ќе го имаме уште години и години од сега, ако не се преземе нешто сериозно.

Мајката природа плаче од нас, а овие фотографии се доказ за тоа:

Големиот пацифички „остров од ѓубре“

16-uzasni-foto-dokazi-deka-planetata-plache-od-zagaduvanjeto-02.jpg

Обид за пливање во река во Индија

16-uzasni-foto-dokazi-deka-planetata-plache-od-zagaduvanjeto-03.jpg

Загадени океани

16-uzasni-foto-dokazi-deka-planetata-plache-od-zagaduvanjeto-04.jpg

Топењето на мразот е фатално по животот на поларните мечки

16-uzasni-foto-dokazi-deka-planetata-plache-od-zagaduvanjeto-05.jpg

Птица заробена во масло на брегот од Луизијана

16-uzasni-foto-dokazi-deka-planetata-plache-od-zagaduvanjeto-07.jpg

Малдивите може да потонат во наредните 50 години поради климатските промени

16-uzasni-foto-dokazi-deka-planetata-plache-od-zagaduvanjeto-06.jpg

Беспомошност и пиење на загадена вода во Кина

16-uzasni-foto-dokazi-deka-planetata-plache-od-zagaduvanjeto-08.jpg

Ера на загаден воздух и носење на маски

16-uzasni-foto-dokazi-deka-planetata-plache-od-zagaduvanjeto-09.jpg

Уште 7 фото докази на следната страна...Би можело да ве интересира:

Жена за првпат стана мајка на близначиња на 50 години, по низа спонтан... Го чекала вистинскиот, но не дошол, па од 39-годишна возраст минала години и год...
Косата ѝ е долга речиси два метри и не ја измила скоро 20 години (фото... Вели дека мирисите кои се впиваат во нејзината коса ѝ се драги затоа што ја потс...
Приказна која ќе ве разнежни, охрабри и мотивира: Имон Вуд e човекот к... Сѐ започнало кога Имон Вуд решил дека сака да патува, да заборави на сѐ што му с...