Жени со гондоли низ Венеција веслаат и носат храна до луѓето (фото)


Жени со гондоли низ Венеција веслаат и носат храна до луѓето (фото)

Жени ги користат гондолите и нудат бесплатен транспорт на намирници до најзагрозените заради корона кризата.

sami-veslaat-zheni-so-gondoli-niz-venecija-nosat-hrana-do-lugjeto-foto-01.jpg

Непрофитна организација на жени во Венеција пренесува намирници до луѓе низ градот со помош на гондоли.

Организацијата „Row Venice“ направи соработка со локалните фарми и бизниси за да им помогне во транспортот на стоката со еко пријателски пристап. Тие сами веслаат и со гондоли пристигнуваат до домовите на луѓето.

sami-veslaat-zheni-so-gondoli-niz-venecija-nosat-hrana-do-lugjeto-foto-02.jpg

Гондолите кои некогаш беа преполни со туристи, сега имаат друга намена.

Овие инспиративни жени им помагаат на најзагрозените од пандемијата на корона:

sami-veslaat-zheni-so-gondoli-niz-venecija-nosat-hrana-do-lugjeto-foto-09.jpg

sami-veslaat-zheni-so-gondoli-niz-venecija-nosat-hrana-do-lugjeto-foto-08.jpg

sami-veslaat-zheni-so-gondoli-niz-venecija-nosat-hrana-do-lugjeto-foto-07.jpg

sami-veslaat-zheni-so-gondoli-niz-venecija-nosat-hrana-do-lugjeto-foto-06.jpg

sami-veslaat-zheni-so-gondoli-niz-venecija-nosat-hrana-do-lugjeto-foto-05.jpg

sami-veslaat-zheni-so-gondoli-niz-venecija-nosat-hrana-do-lugjeto-foto-04.jpg

sami-veslaat-zheni-so-gondoli-niz-venecija-nosat-hrana-do-lugjeto-foto-03.jpg

С. С. | Црнобело 

Би можело да ве интересира:

12 фото докази дека светот е убав ако ја видиме љубовта околу нас „По 60 години брак тој е со неа, иако таа сега има деменција и не се сеќава на н...
10 фото докази дека луѓето немаат никаква култура По улици, на тротоари, во продавници, во кафулиња – луѓето во денешно време сека...
Жени објаснуваат зошто сакаат да шетаат голи по дома (фото 18+) Тие чистат и гледаат телевизија голи, некои од нив и пред своите деца, и велат д...

Најчитани неделава