Фотографии што покажуваат колку штета ѝ нанесуваме на природата


Фотографии што покажуваат колку штета ѝ нанесуваме на природата

Пластиката почнува да претставува навистина сериозен проблем. Истражувањата покажаа дека микропластиката веќе се наоѓа и во нашата храна, а за ова сме одговорни само ние.

fotografii-shto-pokazhuvaat-kolku-shteta-i-nanesuvame-na-prirodata-01.jpg

Пластиката не единствениот проблем – го менуваме нашиот екосистем, а и од ова последиците се опасни.

Во продолжение погледнете неколку фотографии што покажуваат колку всушност ѝ штетиме на природата:

Неконтролираното сечење на шумите остава огромен број животни без дом

fotografii-shto-pokazhuvaat-kolku-shteta-i-nanesuvame-na-prirodata-02.jpg

Бројот на примати се намалува и голем дел од нив ќе треба да живеат во кафези за да се осигури нивниот опстанок

fotografii-shto-pokazhuvaat-kolku-shteta-i-nanesuvame-na-prirodata-03.jpg

Мразот се топи дупло побрзо за разлика од почетокот на векот

fotografii-shto-pokazhuvaat-kolku-shteta-i-nanesuvame-na-prirodata-04.jpg

Последица од загадувањето со нафта

fotografii-shto-pokazhuvaat-kolku-shteta-i-nanesuvame-na-prirodata-05.jpg

И туризмот има лошо влијание врз многу места

fotografii-shto-pokazhuvaat-kolku-shteta-i-nanesuvame-na-prirodata-06.jpg

Ги користиме животните за забава

fotografii-shto-pokazhuvaat-kolku-shteta-i-nanesuvame-na-prirodata-07.jpg

Илјадници животни настрадуваат од нашиот отпад што завршува во морињата и океаните

fotografii-shto-pokazhuvaat-kolku-shteta-i-nanesuvame-na-prirodata-08.jpg

Продолжува на следната страница...Би можело да ве интересира:

Немате право да се жалите дека ви е ладно: Замрзнато момче пешачело 5 km на -9⁰С за да стигне на тес... 9-годишно момче од Кина, пешачело околу 4.8 km до неговото училиште на -9⁰С за д...
Земји во кои животниот стандард е највисок, а животот најквалитетен Организацијата за економска соработка и развој (ОЕСР) неодамна го издаде Индексо...
Дистанца на плажите во Франција vs. плажите во Охрид (фото) Како мерка за заштита од корона вирусот, плажите во Франција се отворени, но со ...

Најчитани неделава