Прво интервју на Измамникот од Тиндер: „Филмот е измислица, парите ги заработив од трговија со Биткоин“ (видео)

„Во 2011-та година почнав да инвестирам во Биткоин“ - со овие зборови Измамникот од Тиндер го објаснува своето моментално богатство и животот на „висока нога“. Тој за првпат даде интервју во кое ја кажа својата страна на приказната за филмот The Tinder Swindler.

prvo-intervju-na-izmamnikot-od-tinder-filmot-e-izmislica-parite-gi-zarabotiv-so-trgovija-so-bitkoin-video-01.jpg

Сајмон Левиев или Шимон Хајут во светот моментов е најпознат како „Измамникот од Тиндер“ благодарение на мега-популарниот документарен филм The Tinder Swindler на Нетфликс, а тој за првпат по објавувањето на филмот даде ексклузивно интервју каде ги коментираше обвинувањата.

Во документарниот филм The Tinder Swindler три девојки од скандинавските земји, Сесилија Фјелхој, Пернила Сјохолм и Ајлин Шарлоте раскажуваат како биле измамени од Сајмон, кој прво ги носел на луксузни патувања, а потоа од нив со измама изнудил големи суми пари.

prvo-intervju-na-izmamnikot-od-tinder-filmot-e-izmislica-parite-gi-zarabotiv-so-trgovija-so-bitkoin-02.jpg

Во филмот се коментира дека Сајмон, кој лажно се претставувал како син на руско-израелскиот крал на дијамантите Лев Левиев и се верува дека успеал од повеќе жртви да изнуди околу 10 милиони долари.

По пет месеци поминати во затвор во Израел за претходно сторени дела и предвремено ослободување заради добро однесување, Сајмон денес е слободен човек, а во ексклузивно интервју тој за првпат ги прокоментира обвинувањата изнесени против него.

„Го претставија како документарен филм, а во основа е измислен филм. Јас сум најголемиот џентлмен во светот. Јас не сум чудовиште како што ме прикажуваат. Јас бев само сингл маж што сакаше да запознае девојки на Тиндер“ – вели Сајмон во првиот дел од интервјуто за Inside Edition.

prvo-intervju-na-izmamnikot-od-tinder-filmot-e-izmislica-parite-gi-zarabotiv-so-trgovija-so-bitkoin-07.jpg

За време на интервјуто до Сајмон беше и неговата сегашна девојка, украинско-израелската манекенка Кејт Конлин (24) која вели дека не верува во приказната на трите девојки во филмот и не може да верува како некој може да направи таква измислица за нејзиното момче.

Таа вели дека Сајмон никогаш не позајмил пари од неа.

prvo-intervju-na-izmamnikot-od-tinder-filmot-e-izmislica-parite-gi-zarabotiv-so-trgovija-so-bitkoin-03.jpg

Сајмон ги отфрла сите обвинувања изнесени во филмот и вели дека не направил ништо лошо.

„Ниту сум ги измамил, ниту сум им се заканувал. Јас не сум и никогаш не сум се претставувал себеси како син на Лев Левиев. Јас сум бизнисмен. Почнав да тргувам со Биткоин во 2011-та година и не заработував ништо. Мислам дека не треба да ви кажувам колку вреди сега“ – вели тој.

prvo-intervju-na-izmamnikot-od-tinder-filmot-e-izmislica-parite-gi-zarabotiv-so-trgovija-so-bitkoin-05.jpg

Сајмон вели дека не се чувствува лошо за обвинувањата изнесени во филмот затоа што ништо од раскажаното не се случило.

„Само сакам да си го поправам имиџот и да му кажам на светот дека тоа не е вистина. Јас не сум измамник и не сум лажен. Луѓето не ме познаваат, затоа не можат да ме обвинуваат“ – вели тој.

prvo-intervju-na-izmamnikot-od-tinder-filmot-e-izmislica-parite-gi-zarabotiv-so-trgovija-so-bitkoin-06.jpg

Вториот дел од интервјуто ќе биде емитуван следниот вторник, а од папараци фотографиите што ги објави Daily Mail може да се забележи дека Сајмон сè уште живее луксузен живот, со брендирана облека и скапи автомобили и секако зад себе има обезбедување.

Се претпоставува дека богатството на Сајмон денес изнесува помеѓу 500.000 и 1 милион долари.

Погледнете го интервјуто во продолжение:

Б. С. Б. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

„На 23 години имав врска со 80-годишен старец – не ми недостасуваат неговите вилици и лошиот здив“ „Кога сте млади и ќе почнете да се гледате со повозрасни мажи сметате дека сте м...
Млада мајка мета на критики: „Ќерка ми има 8 месеци и е модел – веќе заработи 4.000 долари“ Мајка од САД вели дека ќерка ѝ го добила првиот ангажман на само пет месеци и де...
Маж од Јужна Кореја бил инженер, па си дал отказ за да патува низ светот и никогаш не се покајал (фо... „Од 2018-та година живеам во куфери. Тоа беше навистина луда одлука, но овој жив...
Момче (10) се ожени со својата детска љубов, 12 дена пред таа да почине од леукемија „Повеќето деца сакаат да одат во Дизниленд, но таа отсекогаш сакаше да биде сопр...
„Јас сум плус-сајз девојка и сакам да патувам – плаќам за 2 седишта во авион, но се соочувам со крит... Инфлуенсерката Саибра е плус-сајз девојка која сака да патува и вели дека секојп...
Брачен пар, кој не сака деца пред да го прошета светот, е мета на осуда: „Прво сакаме да уживаме во ... „Сакаме деца еден ден, но прво сакаме да уживаме во слободата. Не попуштаме под ...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg