Huawei започна со продажба на P40 Pro+ и на македонскиот пазар

По успешното лансирање на Huawei P40 Pro и P40 lite оваа година, и врвниот претставник на серијата - Huawei P40 Pro+ од овој месец веќе е достапен и на македонскиот пазар, со револуционерна, петкратна Ultra Vision Leica камера и дизајн на телото базиран на керамика.

huawei-zapochna-so-prodazhba-na-p40-pro-plus-i-na-makedonskiot-pazar-01.jpg

HUAWEI P40 Pro+

Импресивната петкратна Ultra Vision Leica камера им овозможува на корисниците да создадат спомени во Super Definition, без оглед на времето и денот или оддалеченоста од предметите што ги сакаме во кадарот. Вградениот Ultra Vision сензор на Huawei P40 Pro и новиот P40 Pro+ е најголемиот CMOS сензор на пазарот досега. Со размер од 1/1,28 инчи, поддржува супер големи пиксели со големина од 2,44 μm, “фаќа” невидена количина на светлина, како и точен авто-фокус, благодарение на Full Pixel Octa PD AutoFocus.

Корисниците можат лесно да снимаат филмски видеа со помош на 40MP камерата со ултра широк агол и вградена технологија SedecimPixel Fusion, овозможувајќи снимање и при неверојатно слаба светлина. Уникатниот SuperZoom Array постигнува до 10x вистинско оптичко зумирање и дигитален зум до 100x. Селфито се носи на ново ниво со предната камера од 32MP со авто-фокус и IR длабочина, кои создаваат природни bokeh ефекти.

huawei-zapochna-so-prodazhba-na-p40-pro-plus-i-na-makedonskiot-pazar-02.jpg

Благодарение на технологијата HUAWEI XD Fusion Engine, системот на камери на HUAWEI P40 Pro+ може брзо да процесира огромна количина на информации, нагласувајќи ја исклучителната јасност на пикселите на секоја фотографија, преку ден и навечер. Препознатливите одлики на P40 серијата на Huawei како HUAWEI Golden Snap и Directional Audio Zoom додаваат уште поголема флексибилност кај моќните камери, дозволувајќи им на корисниците лесно да снимаат неверојатни портрети и видеа при слаба светлина.

Керамичкиот грб на HUAWEI P40 Pro+ е креиран од кристален циркониум прав со нано-технологија, за која беа потребни 5 дена на прецизно полирање. Резултатот е елегантен 3D ефект врз тенкото тело. Huawei P40 Pro+ е олицетворение на безвременската класика, во боите - White Ceramic и Black Ceramic.

huawei-zapochna-so-prodazhba-na-p40-pro-plus-i-na-makedonskiot-pazar-03.jpg

Заоблениот Overflow дисплеј од 6,58 инчи со супер тенки рамки овозможува висококвалитетна слика што создава чувство на бесконечност, а вградениот сензор за отпечатоци помага при брзо и сигурно отклучување на паметниот телефон.

Напојуван со Kirin 990 5G SoC и 5G модем, со 8 GB RAM меморија и 512 GB складирање, како и dual SIM, HUAWEI P40 Pro+ гарантира исклучителна брзина и перформанси, AI поддршка, ефикасност на батеријата и 5G конекција што е компатибилна со широк опсег на 5G мрежни конфигурации. Технологијата 160MHz Wi-Fi 6 Plus постигнува оптимални теоретски безжични брзини до 2,4 Gbps. HUAWEI P40 Pro+ исто така вклучува специјално дизајниран систем за ладење SuperCool 4-во-1 и го поддржува водечкиот во индустријата 40W Wireless HUAWEI SuperCharge.

huawei-zapochna-so-prodazhba-na-p40-pro-plus-i-na-makedonskiot-pazar-04.jpg

Во април 2020 година, TIPA (Technical Image Press Association) ја додели престижната награда за мобилна фотографија TIPA World Awards 2020 на трите водечки паметни телефони - HUAWEI P40, HUAWEI P40 Pro и HUAWEI P40 Pro+. Според TIPA, ова се најдобрите смартфони за фотографии од 2020 година. Ова е четврта година по ред во која серијата HUAWEI P е призната од TIPA за многуте исклучителни функционалности и решенија што ги сакаат и користат професионалните и аматерски фотографи.

huawei-zapochna-so-prodazhba-na-p40-pro-plus-i-na-makedonskiot-pazar-5.jpg

Huawei P40 Pro+ е Android телефон, кој доаѓа со официјалната продавница за апликации на Huawei - AppGallery, која постојано се збогатува со омилените глобални и локални апликации, веќе е достапен во продавниците на Сетек, по препорачана крајна цена од 79,990 денари.

Повеќе информации за паметниот телефон на линкот.

Би можело да ве интересира:

Како да ги отстраните малите гребаници на екранот на телефонот? Пастата за заби може да ви помогне да ги скриете малите гребаници на екранот, но...
Постојат 5 вида „зависници“ од мобилни телефони (и интернет) – На која група ѝ припаѓате вие? Дали се чувствувате изгубено ако во моментот паметниот телефон не ви е при рака ...
Знаци дека телефонот можеби ви е хакиран (или некој се обидува да го хакира) Телефонот се загрева без причина и имате проблеми со перформансот, дури и ако им...
Митови за iPhone кои не се точни (и можат да ви го расипат уредот) Ако исклучите Bluetooth ќе заштедите батерија и телефоните се отпорни на вируси ...
За да го избришете профилот на „Threads“ мора да си го избришете и профилот на Инстаграм - корисници... „Штом еднаш влезеш нема излегување“ – велат дел од корисниците што ја пробале но...
И Македонците си отвораат профили на „Threads“ – Каква е новата апликација на Марк Закерберг? Денес, 6-ти јули, беше лансирана новата апликација на Meta – Threads. Станува зб...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg