Поминав 48 часа со HUAWEI nova Y90 – зошто ми се допадна?

Поминав 48 часа со HUAWEI nova Y90, но со задоволство би поминувала и 24/7... Дизајнот ми дава чувство дека го имам универзумот во рака, тројната камера на совршен начин ми ги овековечува убавите мигови, а 128 GB меморијата на HUAWEI nova Y90 ми е и повеќе од доволна.

pominav-48-chasa-so-huawei-nova-y90-zoshto-mi-se-dopadna-01.jpg

За мене викендот е љубов, а еден добар викенд заслужува шолја вкусно кафе, прошетка во природа и мигови со најсаканите... Но, и телефон со квалитетна камера кој на совршен начин ќе ми ги овековечи миговите.

Се разбира, и телефон кој е брз и ефиксен и поради кој итните работни обврски нема да трпат во ниеден миг и телефон чиј дизајн ќе ми ги полни очите секојпат кога ќе го ставам на масичката пред мене.

А токму таков е телефонот HUAWEI nova Y90 со кој минав 48 часа и кој дефинитивно ми ги исполни очекувањата.

pominav-48-chasa-so-huawei-nova-y90-zoshto-mi-se-dopadna-09.jpg

Започнувајќи од дизајнот Space Ring кој ми даваше чувство дека го држам универзумот во рака (јас ја имав нијансата Emerald Green), па до HUAWEI Edgeless FullView дисплејот кој се граничи 1.05 мм ултра-тесни рамки, произведувајќи 94% сооднос меѓу екранот и телото.

pominav-48-chasa-so-huawei-nova-y90-zoshto-mi-se-dopadna-16.jpg

Станува збор за прозрачен екран за заштита на очите со беспрекорни контроли за затемнување и прилагодувања на осветленоста на екранот во реално време за вашите очи да бидат одморени и свежи.

pominav-48-chasa-so-huawei-nova-y90-zoshto-mi-se-dopadna-15.jpg

Огромниот дисплеј се одликува со стапка на земање примероци на допир од 270 Hz и стапка на освежување од 90 Hz, за прелистувањето на веб и играњето да претставуваат огромна радост.

pominav-48-chasa-so-huawei-nova-y90-zoshto-mi-se-dopadna-02.jpg

Специјалните режими ја намалуваат штетната сина светлина, така што ќе можете да читате и прелистувате е-книги долго време со леснотија и уживање, но и да ги читате содржините на вашите омилени веб страници.

pominav-48-chasa-so-huawei-nova-y90-zoshto-mi-se-dopadna-06.jpg

Ќе ви се допадне и тројната камера со 50 MP, која има низа напредни опции.

pominav-48-chasa-so-huawei-nova-y90-zoshto-mi-se-dopadna-24.jpg

Ги подобрува сликите направени во услови на позадинско осветлување, кои инаку би биле слаби и магливи. Потоа, имате можност за креирање живи снимки од сцени во движење, од спортски настани и концерти, па до моменти од секојдневниот живот.

Предната камера од 8 MP работи со алгоритми на Huawei AI за да ја прикаже вашата природна убавина, па ќе уживате во правење селфи фотки.

pominav-48-chasa-so-huawei-nova-y90-zoshto-mi-se-dopadna-04.jpg

pominav-48-chasa-so-huawei-nova-y90-zoshto-mi-se-dopadna-05.jpg

Во Portrait Bokeh режимот, предметот се истакнува и цртите на лицето сјаат, со природни контури и непречени транзиции на заднината.

Јас не сум фан на селфи фотките, но затоа уживав ловејќи ја убавината на чаршијата со HUAWEI nova Y90, иако на моменти не можев да дојдам до него од мојот партнер, кој подеднакво беше нетрпелив да ги истражи неговите опции.

pominav-48-chasa-so-huawei-nova-y90-zoshto-mi-se-dopadna-20.jpg

Нормално, на врвот на листата ми е и да бидам поврзана со најблиските, а ако сте и вие тогаш искористете го максимумот од видео повиците со MeeTime. Разговарајте со паметни телефони, таблети, паметни часовници и Visions на HUAWEI, до 12 контакти одеднаш, за гласовни и видео повици со HD.

pominav-48-chasa-so-huawei-nova-y90-zoshto-mi-se-dopadna-07.jpg

Батеријата од 5000mAh и брзото полнење дополнително ќе ви го олеснат секојдневието.

pominav-48-chasa-so-huawei-nova-y90-zoshto-mi-se-dopadna-22.jpg

Со 128 GB меморија на HUAWEI nova Y90 можете да бидете сигурни дека ќе имате и повеќе од доволно простор за вашите омилени игри, апликации и фотографии. Тоа барем мене секогаш како да ми недостига.

pominav-48-chasa-so-huawei-nova-y90-zoshto-mi-se-dopadna-25.jpg

Поминав 48 часа со HUAWEI nova Y90, но со задоволство би поминувала и 24/7... Верувам дека и мојот партнер го дели истото мислење.

pominav-48-chasa-so-huawei-nova-y90-zoshto-mi-se-dopadna-10.jpg

pominav-48-chasa-so-huawei-nova-y90-zoshto-mi-se-dopadna-32.jpg

pominav-48-chasa-so-huawei-nova-y90-zoshto-mi-se-dopadna-28.jpg

Би можело да ве интересира:

И Македонците си отвораат профили на „Threads“ – Каква е новата апликација на Марк Закерберг? Денес, 6-ти јули, беше лансирана новата апликација на Meta – Threads. Станува зб...
6 одлични бесплатни апликации за уредување фотки на Инстаграм Ако апликацијата за уредување на фотографиите не ви дава доволно добри можн...
Знаци дека телефонот можеби ви е хакиран (или некој се обидува да го хакира) Телефонот се загрева без причина и имате проблеми со перформансот, дури и ако им...
Како онлајн предаторите можат да ги злоупотребат фотките што ги објавувате од вашите деца? „Онлајн предаторите можат да ги претворат фотографиите од децата во експлицитни ...
Како да го спречите расипувањето на батеријата и да му го продолжите рокот на траење на смартфонот? Не купувајте евтини полначи и не ги игнорирајте надградбите за софтверот – како ...
Како да ги отстраните малите гребаници на екранот на телефонот? Пастата за заби може да ви помогне да ги скриете малите гребаници на екранот, но...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg