Трик прашање за најумните глави: Што треба да стои на празното место?


Трик прашање за најумните глави: Што треба да стои на празното место?

Oва е едно од најтешките трик прашања за кое навистина треба да знаете да размислувате надвор од кутијата.

trik-prashanje-za-najumnite-glavi-shto-treba-da-stoi-na-praznoto-mesto-01.jpg

Трик прашањата што кружат на интернет често се потешки од што изгледаат на прв поглед. Затоа на ова е нагласено дека одговорот не е оној најочигледниот, односно бројот 6.

Треба да размилувате надвор од кутијата.

Гледајте ги работите од поинаква перспектива и решението барајте го надвор од броевите.

Малку помош на следната страна...Би можело да ве интересира:

Трик прашање: Како е можна оваа ситуација? Kaко се снаоѓате со трик прашањата? Обожавател ли сте на кошарка, ќе се сетите л...
Трик прашање за логичари - Како е можно ова? Дали се сметате за остроумни? Сакате ли шах? Ајде тестирајте се со ова трик праш...
Трик прашање: Колку мачки има во собата? Нова доза тестирање на вашиот ум... Ајде сега едно полесно трик прашање со мачки...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg