Рибите се вљубуваат пребрзо, Јарците не веруваат никому - Работи кои знаците никогаш нема да ви ги признаат


Рибите се вљубуваат пребрзо, Јарците не веруваат никому - Работи кои знаците никогаш нема да ви ги признаат

Вага – постојано ги одложуваат работите

Праведни, сакаат да има баланс помеѓу нештата и често пати избегнуваат конфликти за „мир во куќата“. Но, она што успешно го кријат е нивната мрзеливост.

Вагите мразат кога некој ги брза и сакаат работите да бидат завршени тогаш кога тие го решиле тоа, макари доцнеле цел еден ден. понекогаш, на сметка на други задоволства, намерно и свесно ги одложуваат битните обврски.

Скорпија – само сакаат да бидат сакани

Решителни, моќни и мрачни, Скорпиите се во состојба попрво да се „изедат и самоуништат“ самите себе, отколку тоа да го направи некој друг. Но, длабоко во срцето тие сакаат само да бидат сакани од страна на другите.

Можат лесно да се изборат за туѓото внимание, почит, па дури и да им влеат страв во очите на противниците. Но, Скорпиите сакаат чиста, искрена љубов и лојалност.

Стрелец – се плаши од обврски

Ова можеби е најлошо чуваната тајна во зодијакот. На авантуристички настроените Стрелци последно нешто што им паѓа на памет е да се „скрасат покрај некого“.

Нивната независност е карактеристика со којашто се гордеат, и не сакаат туку-така да ја фрлат сопствената слобода и комоција во вода. Се плашат од обврски и сметаат дека умешно ја чуваат сопствената тајна (иако не е баш така).

Јарец – не веруваат никому

Амбициозни, посветени и многу дисциплинирани, на Јарците им е најтешко да се доверат некому или да ги препуштат сопствените задачи на некој друг.

„Ако сакаш работата да биде добро завршена, направи ја сам“, тоа е нивното мото. Јарците се практични и не вложуваат емоционален напор, бидејќи сметаат дека емоциите немаат место во нивната прагматичност.

Водолија – имаат чувство дека не припаѓаат никаде

Водолиите и онака се прилично специфични и најсреќни се кога се опкружени со необични луѓе и идеи кои излегуваат надвор од строго утврдениот шаблон.

Сепак, дури и во таквите ситуации, имаат чувство дека не припаѓаат и сите ги гледаат попреку. Ваквиот страв најчесто не им дозволува да ја покажат нивната забавна и лидерски насочена природа.

Риби – премногу лесно се врзуваат со некого

Премногу брзо се вљубуваат, премногу брзо се спријателуваат. Рибите се свесни за оваа своја негативна особина и мразат кога некој друг им ја истакнува.

Премногу им се посветуваат на другите, но неретко „забегуваат“ во улогата на жртва, кога никој не побарал ништо од нив. Кога ќе се разочараат од партнерот или пријателот, веднаш стапуваат во акција и потрага по нов, за кого веруваат дека ќе биде „вистинскиот“.

(О)Милена | ЦрнобелоБи можело да ве интересира:

Што предизвикува страв од љубовта кај секој хороскопски знак? Љубовта некогаш ги влече од луѓето нивните најголеми стравови, а некои пак, се с...
Какви се хороскопските знаци кога ќе ви дојдат на гости? Поканата за ручек или вечера во топлината на домот, отсекогаш се сметала за одли...
Се потпира сама на себе, фатално е привлечна – Зошто Скорпиjата е моќен хороскопски знак? Едни од ретките кои се способни да се издигнат после секој пораз и да одат со ви...