Запалил свеќа и земал хартија. Она што го направил на крајот е неверојатно (видео)


Запалил свеќа и земал хартија. Она што го направил на крајот е неверојатно (видео)

Уметникот Стивен Спазук некогаш бил обичен традиционален сликар. Но, една вечер пред 11 години имал луциден сон за користење на една сосема неконвенционална техника за цртање.

zapalil-svekja-i-zemal-hartija-ona-sto-go-napravil-na-krajot-e-neverojatno-video-01

Дошол до интересна идеја, наместо да користи четка за сликање и бои, да го употреби чадот од запалена свеќа и трагите кои може да ги остави на хартијата.

Ако мислите дека е лесно да се обидете, за тоа не ви се доволни само свеќа и хартија, туку и уметнички талент со кој ќе правите точни движења за да го насликате посакуваниот цртеж.

Погледнете како се прави сето тоа:


Она што Стивен го добил на крајот е вистинско уметничко дело:

Би можело да ве интересира:

Кино во Швајцарија ги замени црвените седишта со дупли кревети (фото) Колку пати досега сте сонувале за кино со кревет, наместо обични столчиња? Во Шв...
14 идеи за родителите кои сакаат домот да го претворат во куќа од сони... Децата сакаат домот да им наликува на куќа од бајките, или пак, да биде креативн...
15 хорор сцени во хотелски соби Кога погледот од хотелската ќе ве разочара, а сцената во тоалетот ќе ве остави п...