Стара црква трансформирана во скејт-парк со колоритни графити


Стара црква трансформирана во скејт-парк со колоритни графити

Стара црква во шпанскиот град Ланера доживува зачудувачка трансформација во скејт-парк. Наречена „Kaos Temple“ нејзината трансформација станува сосема целосна сега кога таа се наоѓа во рацете на уличниот уметник Окуда Сан Мигел.

stara-crkva-transformirana-vo-skejt-park-so-koloritni-grafiti-01.jpg

Во соработка со „Red Bull“, Окуда ја исполнува црквата со светли изометриски слики кои и даваат една сосема поинаква димензија. Секое делче од графитот придонесува за таканаречениот колоритен хаос, но истовремено има и свое посебно значење.

„Делот наречен Kaos Star претставува колоритна и изометриска роза на ветровите која се обидува да ни каже дека не е важно каде сме, или што правиме, она што навистина е важно се нашите цели.“ – објаснува тој.

М. С. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Кога рекламата е генијална: Примери како маркетингот може да биде вист... Маркетингот, поточно рекламите веќе не се нешто неподносливо коешто веднаш чекат...
12 најбизарни изуми на кои жените во светот трошат пари Oд влошки против „камилско стапало“ до перница за гради за тие што спијат на стр...
Дизајни кои може да ги најдете онлајн и ќе ви го олеснат секојдневието... Колку пати се случило додека скролате низ онлајн продавниците да пронајдете рабо...