Замислени пријателчиња на децата креирани во вистински кукли (фото)


Замислени пријателчиња на децата креирани во вистински кукли (фото)

Секое дете минува низ период кога има свое замислено пријателче, кога креативноста на секое дете уште е на својот врв, слободна и неконтролирана.

zamisleni-prijatelcinja-na-deca-kreirani-vo-vistinski-kukli-001.jpg

Токму овие замислени пријателчиња ја потикнуваат и развиваат креативноста, но по извесен период сите растеме и сфаќаме дека овие замислени пријателчиња не се реални.

За да се олесни транзицијата од светот на фантазиите во светот на реалноста, рекламната компанија AMV BBDO заедно со уметниците Тсунео Года, Беки и Џои, студиото Aardman и фотографот Rankin решиле да ги трансформираат замислените пријатели на децата во реалност.

Од 60 деца било побарано да ги нацртаат своите замислени пријателчиња, а потоа истите биле претворени во кукли.

Н. Г. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Шанкерски столчиња со облик на храна и вино Необичните шанкерски столчиња на Харис Јусовиќ отсликуваат вкусна храна. Така ве...
Ако планирате да славите Валентајн - Што да му купите на партнерот? Ако планирате да го славите Валентајн и се подготвувате да подарите нешто романт...
13 дизајни кои ви се неопходни за животот да ви биде позабавен Никогаш не кажувајте дека не е возможно да имате апсолутно сè. Доволни ви се ови...

Најчитани неделава