Кога квалитетната реклама е на вистинското место...


Кога квалитетната реклама е на вистинското место...

Светот на маркетингот е брутален, бидејќи рекламата го прави или уништува производот.

Primeri-koga-kvalitetnata-reklama-e-na-vistinskoto-mesto-01.jpg

Изгледа дека најдобрите реклами содржат малку хумор во себе и дефинитивно се поврзуваат на некој начин со луѓето и човековата природа.

Креаторите на овие 15 реклами се нескромно кажано – генијалци. Доколку се сомневате, погледнете ги и уверете се во маркетинг способностите на луѓето кои умеат да им продадат мраз на Ескимите:

Нивеа - Збогум целулит

Primeri-koga-kvalitetnata-reklama-e-na-vistinskoto-mesto (10).jpg

Рок радио - Земете ја вашата бесплатна невидлива гитара за соло

Primeri-koga-kvalitetnata-reklama-e-na-vistinskoto-mesto (6).jpg

Балет приватни часови

Primeri-koga-kvalitetnata-reklama-e-na-vistinskoto-mesto (3).jpg

Капсули за намалување обем и тежина

Primeri-koga-kvalitetnata-reklama-e-na-vistinskoto-mesto (7).jpg

Бавариа пиво во книга со алегоричен наслов „Мажите се од Барс (наместо Марс), жените од Венера

Primeri-koga-kvalitetnata-reklama-e-na-vistinskoto-mesto (12).jpg

Мондо шпагети

Primeri-koga-kvalitetnata-reklama-e-na-vistinskoto-mesto (9).jpg

Најава за филмот Супермен

Primeri-koga-kvalitetnata-reklama-e-na-vistinskoto-mesto (14).jpg

Панасоник тример за нос

Primeri-koga-kvalitetnata-reklama-e-na-vistinskoto-mesto (11).jpg

Најава за Симпсонови

Primeri-koga-kvalitetnata-reklama-e-na-vistinskoto-mesto (13).jpg

3М безбедносно непробојно стакло

Primeri-koga-kvalitetnata-reklama-e-na-vistinskoto-mesto (2).jpg

Полско пиво Tyskie

Primeri-koga-kvalitetnata-reklama-e-na-vistinskoto-mesto (15).jpg

МекДоналдс пешачки премин

Primeri-koga-kvalitetnata-reklama-e-na-vistinskoto-mesto (8).jpg

Дентални импланти

Primeri-koga-kvalitetnata-reklama-e-na-vistinskoto-mesto (5).jpg

Вести на BBC

Primeri-koga-kvalitetnata-reklama-e-na-vistinskoto-mesto (4).jpg

Кампања за погрешна работа која ве убива

Primeri-koga-kvalitetnata-reklama-e-na-vistinskoto-mesto (1).jpg

(О)Милена | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Најдобрите фотографии од Инстаграм за 2018-та Дали и вие ги вежбате своите фотографски способности благодарение на Инстаграм? ...
Шолји со дрски пораки за несаканите гости во вашиот дом (фото) Дали некому не шега би му се заканиле дека сте ставиле отров во кафето или чајот...
15 работи кои ќе ви го олеснат животот за помалку од 20 долари Постојат толку многу модерни дизајни и изуми кои може да ги решат вашите секојдн...