Lacoste го замени зелениот крокодил со животни од загрозен вид


Lacoste го замени зелениот крокодил со животни од загрозен вид

После долги години препознатливост, Lacoste го менува препознатливото лого - зелениот крокодил.

lacoste-go-zameni-zeleniot-krokodil-so-zivotni-od-zagrozen-vid-3-001.jpg

Брендот кој ги произведува најпознатите поло маички се одлучи на храбар чекор за подигање на свеста околу истребувањето на животните.

Со таа цел, издвои 10 најзагрозени видови на животни кои ќе го заменат зелениот крокодил во новата лимитирана едиција маички.

lacoste-go-zameni-zeleniot-krokodil-so-zivotni-od-zagrozen-vid-2-01.jpg

Бројката означува уште колку животни од тој вид се останати во дивината.

lacoste-go-zameni-zeleniot-krokodil-so-zivotni-od-zagrozen-vid-3-002.jpg

Кампања за која симнуваме капа:

lacoste-go-zameni-zeleniot-krokodil-so-zivotni-od-zagrozen-vid-1.jpg

lacoste-go-zameni-zeleniot-krokodil-so-zivotni-od-zagrozen-vid-2.jpg

lacoste-go-zameni-zeleniot-krokodil-so-zivotni-od-zagrozen-vid-3.jpg

lacoste-go-zameni-zeleniot-krokodil-so-zivotni-od-zagrozen-vid-4.jpg

lacoste-go-zameni-zeleniot-krokodil-so-zivotni-od-zagrozen-vid-5.jpg

lacoste-go-zameni-zeleniot-krokodil-so-zivotni-od-zagrozen-vid-6.jpg

lacoste-go-zameni-zeleniot-krokodil-so-zivotni-od-zagrozen-vid-7.jpg

lacoste-go-zameni-zeleniot-krokodil-so-zivotni-od-zagrozen-vid-8.jpg

lacoste-go-zameni-zeleniot-krokodil-so-zivotni-od-zagrozen-vid-9.jpg

lacoste-go-zameni-zeleniot-krokodil-so-zivotni-od-zagrozen-vid-10.jpg

М. Д. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Бар во вид на трезор, избор на меки и тврди перници: Хотели кои мислат... Многу хотели низ светот се обидуваат да одржат високо ниво и да ги задоволат гос...
Генијални логоа чии дизајни не се толку едноставни како што личат на п... Да се дизајнира лого кое ќе биде примамливо визуелно, а плус ќе доловува некоја ...
Zara го промени логото - луѓето се збунети и Твитер е преплавен со ком... „Новото лого на Zara всушност се обидува да ме стисне во нивната облека“ е една ...