Идеи како да ја украсите корпата за велигденски јајца


Идеи како да ја украсите корпата за велигденски јајца

Време е да почнете со првите подготовки за Велигден, со оглед на тоа што веќе секаде се изложени бои и материјали за велигденски декорации и украсувања.

idei-kako-da-ja-ukrasite-korpata-za-veligdenski-jajca-001.jpg

Од вапцањето на јајцата нè делат само неколку денови, па пред да ги ишарате, треба да смислите каде ќе ги сместите.

Годинава потрудете се сами да направите велигденска корпа која нема да остане незабележано. Или повеќе кои ќе ги распоредите по трпезата и масичките низ дома.

Во продолжение се идеите кои можете сами да ги изведете:

Корпа од коноп

idei-kako-da-ja-ukrasite-korpata-za-veligdenski-jajca-01.jpg

idei-kako-da-ja-ukrasite-korpata-za-veligdenski-jajca-02.jpg

idei-kako-da-ja-ukrasite-korpata-za-veligdenski-jajca-03.jpg

Бела еднорог корпа

idei-kako-da-ja-ukrasite-korpata-za-veligdenski-jajca-04.jpg

idei-kako-da-ja-ukrasite-korpata-za-veligdenski-jajca-05.jpg

idei-kako-da-ja-ukrasite-korpata-za-veligdenski-jajca-06.jpg

Дрвена корпа со цветови

idei-kako-da-ja-ukrasite-korpata-za-veligdenski-jajca-07.jpg

idei-kako-da-ja-ukrasite-korpata-za-veligdenski-jajca-08.jpg

idei-kako-da-ja-ukrasite-korpata-za-veligdenski-jajca-09.jpg

Корпа од тесто

idei-kako-da-ja-ukrasite-korpata-za-veligdenski-jajca-10.jpg

Бело зајче

idei-kako-da-ja-ukrasite-korpata-za-veligdenski-jajca-11.jpg

idei-kako-da-ja-ukrasite-korpata-za-veligdenski-jajca-12.jpg

idei-kako-da-ja-ukrasite-korpata-za-veligdenski-jajca-13.jpg

idei-kako-da-ja-ukrasite-korpata-za-veligdenski-jajca-14.jpg

Уште 5 идеи на следната страна...Би можело да ве интересира:

(Пред)велигденски декорации за на маса со цвеќиња (фото) Свежи цвеќиња и велигденски декорации – има ли подобра комбинација за украсување...
Дизајни за кои сигурно ќе кажете „каде да ги најдам?!“ Понекогаш едноставно е доволно само да видите некој предмет за да сфатите дека в...
Први подготовки за Велигден низ 20 идеи за декорации Секој Велигден сакаме да ја украсиме трпезата, па и целиот дом со уникатно израб...