14 идеи за родителите кои сакаат домот да го претворат во куќа од соништата за децата


14 идеи за родителите кои сакаат домот да го претворат во куќа од соништата за децата

Децата сакаат домот да им наликува на куќа од бајките, или пак, да биде креативно уреден, со многу играчки, па родителите мора да најдат начин да ги усреќат.

14-idei-za-roditelite-koi-sakaat-domot-da-go-pretvorat-vo-kukja-od-sonishtata-za-decata-01.jpg

Креативноста може да ви помогне да го претворите вашиот дом во куќа од соништата за децата, но мора да бидете подготвени да вложите малку труд и да жртвувате простор за таа цел.

Секако, доколку поседувате поголем дом, повеќето идеи ќе бидат полесно реализирани, а животот на детето секојдневно ќе му биде авантура.

Во продолжение погледнете неколку идеи како домот да биде место од кое детето нема да сака да се одвои:

Направете трамполина покрај базенот

14-idei-za-roditelite-koi-sakaat-domot-da-go-pretvorat-vo-kukja-od-sonishtata-za-decata-02.jpg

Скриена соба за играње

14-idei-za-roditelite-koi-sakaat-domot-da-go-pretvorat-vo-kukja-od-sonishtata-za-decata-03.jpg

Тобоган или мини премин

14-idei-za-roditelite-koi-sakaat-domot-da-go-pretvorat-vo-kukja-od-sonishtata-za-decata-04.jpg

Табла наместо ѕид за изразување на креативноста

14-idei-za-roditelite-koi-sakaat-domot-da-go-pretvorat-vo-kukja-od-sonishtata-za-decata-05.jpg

Ѕид за децата кои сакаат да се качуваат секаде

14-idei-za-roditelite-koi-sakaat-domot-da-go-pretvorat-vo-kukja-od-sonishtata-za-decata-06.jpg

Просторот под скалите може да биде мини куќичка

14-idei-za-roditelite-koi-sakaat-domot-da-go-pretvorat-vo-kukja-od-sonishtata-za-decata-07.jpg

Удобно катче за читање лектири

14-idei-za-roditelite-koi-sakaat-domot-da-go-pretvorat-vo-kukja-od-sonishtata-za-decata-08.jpg

Продолжува на следната страна... Би можело да ве интересира:

20 идеи за тетоважи кои будат сензуалност (фото) Многу луѓе признаваат дека тетоважите прават да се чувствуваат секси, а замислет...
Кул дизајни кои ќе го доведат концептот за комфор во домот на ново ниво Дизајнерите не застануваат со нивниот креативен ум и постојано измислуваат дизај...
Идеи за нежни тетоважи на кои нема да се „бунат“ ниту најстрогите родители (фото) Минијатурни овошки, минималистички фигури, малечки животинчиња – каква тетоважа ...