Кога рекламата е генијална: Примери како маркетингот може да биде вистинска уметност


Кога рекламата е генијална: Примери како маркетингот може да биде вистинска уметност

Маркетингот, поточно рекламите веќе не се нешто неподносливо коешто веднаш чекате да заврши додека гледате филм или серија на телевизија. 

Koga-reklamata-e-genijalna-01.jpg

Модерниот маркетинг создава ремек-дела од рекламите коишто наместо веднаш да посакате да ги смените со гадење, ќе се задржите да ги изгледате до крај без да забележите дека сепак се само производи за продажба.

Пример за ова секако се најпознатите брендови во светот коишто истовремено и најмногу вложуваат во маркетингот:

1. Дизајнерите на ИКЕА ги рекреираа ентериерите од дневните соби на Симпсонови, Пријатели и Stranger Things.

Koga-reklamata-e-genijalna (15).jpg

2. Адидас ве инспирира да ги освоите сите врвови.

Koga-reklamata-e-genijalna (14).jpg

3. BMW: повеќе сила, помалку потрошувачка.

Koga-reklamata-e-genijalna (16).jpg

4. National Geographic каналот во истата слика ги прикажува ловецот и пленот.

Koga-reklamata-e-genijalna (13).jpg

6. LG рекламира машина за перење во која може истовремено да се перат деликатни и груби алишта.

Koga-reklamata-e-genijalna (2).jpg

Продолжува на следната страна... Би можело да ве интересира:

Дизајни за кои сигурно ќе кажете „каде да ги најдам?!“ Понекогаш едноставно е доволно само да видите некој предмет за да сфатите дека в...
Кул дизајни кои се доказ дека и обичните работи може да бидат ремек-де... Иако сме навикнати некои секојдневни работи да ги гледаме со еден ист дизајн, се...
97-годишен дедо го спасил своето село, цртајќи уметнички дела по куќит... Хуанг бил единствениот жител во селото и сакал по секоја цена да го сочува и да ...