Приказна: Воспитување
Спонзорирано од:
Спонзорирано од ОгласиЗаРабота.мк


Приказна: Воспитување

Една баба стои на ред на каса во голем супермаркет. Позади неа во редот стои млада жена со син на возраст од околу 9-10 години. Синот цело време ја туркал количката која 5-6 пати ја удрила бабата по нозете.

prikazna-vospituvanje-01.jpg

Бабичката се завртела кон малиот и го замолила да престане да ја удира.

Тој дрско продолжил, па бабата се свртела кон мајка му велејќи и:

- Зар не можете да му кажете да вашиот син да внимава и да престане да ме удира?

Младата госпоѓа, без возбудување – мртва, ладна одговорила:

- Не! Мојата метода на воспитување му дава слобода да прави што сака, сè додека во неговата свест не му стане јасно дека тоа што го прави не другите не е во ред. Научно е докажано дека тој метод е многу ефикасен!

Во редот позади дамата со детето стоел дечко на возраст од околу 20 години, кој внимателно го слушал целиот разговор, а во раката држел џем од сливи. Кога дамата го завршила своето објаснување за методот на воспитување, тој го отворил капачето од теглата и ја истурил на главата на мајката со детето.

Бесна и нервозна се свртела кон дечкото, а тој ладнокрвно и одговорил:

- Знаете, госпоѓо, јас сум воспитуван слободно, баш на ист начин како и вашиот син. И еве, видете го резултатот.

Старицата весело се свртела кон касиерката и и рекла:

- Ве молам ставете ја оваа тегла со џем на моја сметка...

Би можело да ве интересира:

Патишта крпени, ќе тргнеш на пат – ќе завршиш во ендек: Имаш ли сила д... Имаш ли сила да се бориш со ветерници? Ти остана ли малку верба дека работите не...
Денес, после 3 години, првпат ја гледаш како преминува улица... Првпат после 3 години, стоиш на крстосница, кога ја здогледуваш. Има кафеава кож...
Немаш ли 500 евра за во плико, не си печен да бидеш кум Пред неколку години, пријател од друштвото нè замоли да му бидеме кумови. Ние, с...