Шеговита, но вистинита објава за ставот на децата кон своите мајки (на различна возраст од животот)

На 4 години – мама знае сè. На 8 години – мама знае многу. На 12 години – мама не знае сè. На 16 години? – Мајка ми? Таа „нема поим“. На 18 години – оваа старица пораснала со диносаурусите.

shegovita-no-vistinita-objava-za-stavot-na-decata-kon-svoite-majki-na-razlichna-vozrast-od-zhivotot-01.jpg

На 4 години – мама знае сè.

На 8 години – мама знае многу.

На 12 години – мама не знае сè.

На 16 години – Мајка ми? Таа „нема поим“.

На 18 години – оваа старица пораснала со диносаурусите.

shegovita-no-vistinita-objava-za-stavot-na-decata-kon-svoite-majki-02.jpg

На 25 години – можеби мама знае нешто за ова.

На 35 години – пред да се одлучам, сакам да се посоветувам со мајка ми.

На 45 години – ќе направам баш како што мајка ми би направила.

На 55 години – Што би направила мајка ми во оваа ситуација?

На 65 години – ах, кога би можел/а да разговарам со мајка ми за ова.

shegovita-no-vistinita-objava-za-stavot-na-decata-kon-svoite-majki-na-razlichna-vozrast-od-zhivotot-02.jpg

Извор

Би можело да ве интересира:

Во свет каде што не се гледа бесконечниот, тежок товар на мајките, вие го забележавте... „Ти си прекрасна мајка“, ми кажавте откако си зедовте за право да ми помогнете в...
Среќата за секого е нешто различно - за едни е совршено исчистен дом, за други лице без брчки „Родителите и децата се вртеа во соблекувалната на градинката. Мали принцези со ...
„Децата не помнат кој го донел најскапото пакетче и дали украсите се нови – На што се сеќаваат?“ Знаете ли што нема да помнат децата кога ќе пораснат? Кој го донел најскапиот по...
„Ако те чеша лева рака ќе земеш пари“ и уште 11 народни верувања кои ни ги пренесоа бабите Кога икате - некој ве озборува, а ако ве чеша окото - ќе видите некого... Кои се...
„Мајка донирала бубрег за да го спаси своето дете“ – Една од приказните за храброста на мајките од м... Мајка го донирала бубрегот за да го спаси своето дете, друга не се откажала од б...
Мали мудрости на кои може да нè научат само нашите мајки Мајка ми велеше: „Ако веќе разговараш со оние што не те сакаат, тогаш тоа нека б...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg