Како маж нервира жена?


Како маж нервира жена?

Како настануваат караниците помеѓу мажите и жените? Иако велат дека жените се оние кои секогаш почнуваат први, ова се неколку примери како маж може успешно да ве зафркне и извади од кожа.

kako-maz-nervira-zena-001.jpg

1. Ја замолив жена ми во супермаркетот да купиме пиво за 650 денари. Рече дека не може и потоа без да ме праша купи дневна крема за лице за 1.500 денари.

- И кажав дека гајба пиво повеќе ќе и помогнеше да се чувствува убава.

2. Пред неколку дена ја прашав жена ми каде би сакала да одиме по повод годишнината од бракот. Таа ми рече: “Некаде каде што не сум била одамна.

- И ја предложив кујната.

3. Додека ја гледав омилената емисија на ТВ жена ми седна до мене и ме праша: “Што има на ТВ?“ - “Прашина...“ и одговорив јас.

4. Жена ми се погледна во огледало и беше незадоволна од она што го гледа. “Се чувствувам ужасно, стара сум, дебела и грозна. Одма да ми дадеш комплимент!“.

- И реков дека очите се уште и функционираат совршено добро.

5. Со жена ми бевме на годишнина од нејзината матура. Еден од присутните беше пијан, но не престана да пие чашка по чашка. Ја прашав жена ми дали го познава. “Секако“ - ми рече таа. “Долго време бевме заедно и кога прекинавме почна да пие и од тогаш не престана“.

- Јас и реков “Кој би рекол дека толку долго ќе слави...

Би можело да ве интересира:

Можеш ти жено сè што ќе посакаш, само немој да венееш покрај лошиот ма... Што сè постигнува една жена, знае само таа, иако често и не е свесна за своите м...
Не плачи сега што детето ти личи на маж ти, а не на неговиот Мерцедес И да, детето личи на него, а не на неговиот Мерцедес и сите го знаевме тоа, но т...
Мамо, знам дека кинеше дел од својата душа, само за јас да бидам среќе... Ако не беше таа јас немаше да знам како изгледа среќно детство, немаше да ги зна...