13 работи кои беа сосема поинакви во 90-тите години

Не се грижевме ако мобилниот телефон ни падне на подот, знаевме дека ќе „преживее“. Во музичките спотови ѕвездите имаат многу поприроден изглед.

13-raboti-koi-bea-sosema-poinakvi-vo-90-tite-godini-01.jpg

Постарите генерации знаат да кажат „порано беше подобро“. Не носиме заклучоци дали навистина беше подобро, но ќе кажеме дека животот беше поинаков дефинитивно.

Работи кои беа сосема поинакви во 90-тите години:

Жените изгледаа постаро од што се поради нанесувањето на неприродна шминка

13-raboti-koi-bea-sosema-poinakvi-vo-90-tite-godini-02.jpg

Постоеше култ кон акционите филмови и главните ликови со огромни мускули

13-raboti-koi-bea-sosema-poinakvi-vo-90-tite-godini-03.jpg

Во музичките спотови ѕвездите имаа многу поприроден изглед

13-raboti-koi-bea-sosema-poinakvi-vo-90-tite-godini-04.jpg

Повеќе се готвеше дома, отколку да се користи достава до врата или купечка готова храна

13-raboti-koi-bea-sosema-poinakvi-vo-90-tite-godini-05.jpg

Користевме вокмени со касети за слушање на музика

13-raboti-koi-bea-sosema-poinakvi-vo-90-tite-godini-06.jpg

Доењето во јавност беше табу тема и не се охрабруваше како денес

13-raboti-koi-bea-sosema-poinakvi-vo-90-tite-godini-07.jpg

Се промовираше атлетски градено природно тело, а не преистакнати облини како денес

13-raboti-koi-bea-sosema-poinakvi-vo-90-tite-godini-08.jpg

Уште 6 работи на следната страна...Би можело да ве интересира:

Зошто дете од 4 години да знае за брендирани патики со воздушно перниче и светки и да плаче зошто не... „Денес ќерка ми си дојде со насолзени очи. Хулахопките ѝ биле малку скинати и не...
Секогаш истата песна – најсиромашните први даваат пари, богатите не вадат ни 100 денари за роденден ... Секогаш кога имаме роденден на работа, речиси без исклучок, се повторува истата ...
„Зошто повеќето жени во Македонија по 50-тата изгледаат како баби?“ – па сигурно не од убавини во жи... „Џеј Ло има 52 години, а мајка ми е постара само 4 години … зошто изгледа како б...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg