Рекоа за снегот...


Рекоа за снегот...

Бидејќи сите повеќе или помалку сме опседнати со снегот, верувале или не, постојат и мудрости и поговорки на оваа тема. Иако деновиве по социјалните мрежи може да се најдат далеку покреативни пораки и мисли од овие, сепак споделуваме нешто постаро со вас.

rekoa-za-snegot-001.jpg

1. Многу луѓе го сакаат снегот. Јас сметам дека тоа е непотребно смрзнување на водата. – Карл Рајнер

2. Снегот и адолесцентноста се единствени работи кои исчезнуваат ако доволно долго ги игнорираш. – Ерл Вилсон

3. Добрината е како снегот. Прекрива сè што ќе допре. – Непознат

4. Сезона полна со снег, година полна благосостојба. – Француска поговорка

5. Советот е како снег – колку понежно паѓа, подолго опстојува и се врежува длабоко во свеста. – Семјуел Тејлор

6. Помеѓу издаиците во историјата, можете да го сместите и времето. – Илка Чејс

7. Сонцето нè опива, дождот освежува, ветерот закрепнува, снегот нè оживува; Не постои лошо време, само различни верзии на добро време. – Џон Раскин

8. Во зима, изолирано парче снег има посебна важност. – Енди Голдс

Би можело да ве интересира:

Не можете да кивнете додека спиете: 14 факти за сите кои сакаат да научат нешто ново Постојат толку многу нешта што можете да ги научите за светот околу нас, а одвре...
10 забавни факти за оние кои сакаат да научат нешто ново Следниве факти не се од суштинско значење за вашето образование, но ќе ви се нај...
„Ниту едно добро дело не поминува неказнето“ - Моќни цитати од Оскар Вајлд во кои ќе се пронајде сек... Во текот на неговата долга кариера, познатиот ирски писател од 19-тиот век, пишу...