Мрази состаноци, мие чинии: Како изгледа денот на Џеф Безос, најбогатиот човек на светот?


Мрази состаноци, мие чинии: Како изгледа денот на Џеф Безос, најбогатиот човек на светот?

Тој секогаш го започнува денот со здрав појадок со сопругата и квалитетно минато време со децата.

mrazi-sostanoci-mie-chinii-kako-izgleda-denot-na-djef-bezos-najbogatiot-chovek-na-svetot-01.jpg

Џеф Безос е најбогатиот човек во историјата. Основачот на Amazon има 166 милијарди долари на негово име. Покрај Amazon тој ги поседува и Washington Post и компанијата Blue Origin.

Како изгледа неговата дневна рутина:

Безос верува во квалитетниот сон, па секое утро со буди природно, без навивање на аларм.

mrazi-sostanoci-mie-chinii-kako-izgleda-denot-na-djef-bezos-najbogatiot-chovek-na-svetot-05.jpg

Секогаш го започнува денот со здрав појадок со сопругата Мекензи Безос.

mrazi-sostanoci-mie-chinii-kako-izgleda-denot-na-djef-bezos-najbogatiot-chovek-na-svetot-08.jpg

За да мине квалитетно време со сопругата и нивните 4 деца никогаш не закажува состаноци во утринските часови.

mrazi-sostanoci-mie-chinii-kako-izgleda-denot-na-djef-bezos-najbogatiot-chovek-na-svetot-13.jpg

Безос е познат по тоа што не е вљубеник во состатоците и со инвеститорите во Amazon се сеќава само еднаш на 6 месеци.

mrazi-sostanoci-mie-chinii-kako-izgleda-denot-na-djef-bezos-najbogatiot-chovek-na-svetot-06.jpg

Кога организира средби Безос не сака многу луѓе наеднаш и има т.н. „правило две пици“, односно не собира група за која не би биле доволно две пици за да се најадат сите.

mrazi-sostanoci-mie-chinii-kako-izgleda-denot-na-djef-bezos-najbogatiot-chovek-na-svetot-14.jpg

Безос наводно бил експлозивен шеф, но кружат гласини дека ангажирал советник кој му помага како да го смири пристапот и реакциите.

mrazi-sostanoci-mie-chinii-kako-izgleda-denot-na-djef-bezos-najbogatiot-chovek-na-svetot-03.jpg

Тој оди на карта скромност во Amazon, па така за вработените нема привилегии како бесплатен ручек или масажи.

mrazi-sostanoci-mie-chinii-kako-izgleda-denot-na-djef-bezos-najbogatiot-chovek-na-svetot-09.jpg

Уште 6 навики на следната страна...Би можело да ве интересира:

10 забавни факти за оние кои сакаат да научат нешто ново Следниве факти не се од суштинско значење за вашето образование, но ќе ви се нај...
Сопругата и љубовницата му клечат пред нозе: Факти за бизарниот крал н... Тој е најконтроверзниот крал на светот... Четири дена го кремираше кучето, носи ...
„Сексот без љубов е потполно бесмислен“ - 15 цитати на славните дами з... Мудрите мисли на дамите кои важат за најубавите и најсексипилните жени на сите в...