„Заслужувам радост во својот живот“ - 30 афирмации кои ќе ви го подобрат лошиот ден


„Заслужувам радост во својот живот“ - 30 афирмации кои ќе ви го подобрат лошиот ден

Има денови кога не ви се станува од кревет. Некогаш криво ви е времето, некогаш сте станати на лева нога, а некогаш виновна е нечија постапка. 

zasluzhuvam-radost-vo-svojot-zhivot-30-afirmacii-koi-kje-vi-go-podobrat-loshiot-den-1.jpg

За да се изборите со негативните емоции и не така добрите денови, составивме листа од позитивни афирмации на кои може да се навратите секој пат кога ќе почувствувате дека ви треба потсетник за тоа дека сте совршено творение на природата.

- Имам право на простор за себе.

zasluzhuvam-radost-vo-svojot-zhivot-30-afirmacii-koi-kje-vi-go-podobrat-loshiot-den-02.jpg

- Моето минато нема влијание на мојата иднина.

- Доволно сум паметен/на за да одлучувам за себе.

- Имам контрола врз своите реакции.

- Имам храброст за се изборам за своите права.

- Денес ќе биде успешен ден.

zasluzhuvam-radost-vo-svojot-zhivot-30-afirmacii-koi-kje-vi-go-podobrat-loshiot-den-10.jpg

- Заслужувам радост во својот живот.

- Искрено се сакам себеси.

- Моето тело е здраво и јас сум благодарен/на за тоа.

zasluzhuvam-radost-vo-svojot-zhivot-30-afirmacii-koi-kje-vi-go-podobrat-loshiot-den-03.jpg

- Мојот живот е благослов и го ценам тоа што го имам.

- Ќе се опкружам со позитивни луѓе и личности кои го вадат најдоброто од мене.

- Не ми треба некој друг за да се чувствувам среќен/на.

- Моите недостатоци ме прават комплетна личност.

- Имам право на време за да се опоравам.

- Имам право на грешки, тие не се комплетната приказна за мене.

zasluzhuvam-radost-vo-svojot-zhivot-30-afirmacii-koi-kje-vi-go-podobrat-loshiot-den-04.jpg

Продолжува на следната страна... Би можело да ве интересира:

„Годините носат слобода": 7 вредни животни лекции од Глен Клоус Глен Клоус е една од најценетите актерки на нашето време. Родена е на 19 март, 1...
10 животни лекции според кои се води Ким Катрал и ќе ве инспирираат Зад себе актерката има повеќе од 80 одиграни улоги, а најпозната е секако, по ли...
Инспиративни цитати за секоја нова мајка и нејзиното тело по породувањ... Без оглед како и да се породила, телото на мајката во најголем број случаи веќе ...