„По подочниците ноќта се познава“ - 10 смешни поговорки


„По подочниците ноќта се познава“ - 10 смешни поговорки

„Не забележав дека жената ми се давеше. Врескаше како и вообичаено.“ и уште 9 смешни поговорки.

po-podochnicite-nokjta-se-poznava-smeshni-pogovorki-01.jpg

Сигурни сме дека барем една од овие забавни поговорки ќе ве погоди во срце и ќе сакате некому да ја кажете.

Смешни народни поговорки:

Не е сè во парите, има нешто и во недвижнините.

Не е сè во љубовта, има нешто и во стравот од сида.

Никогаш не се расправај со фризерот за политика, ако сакаш добра фризура.

Никој не е бескорисен. Секој може да послужи како лош пример.

Не забележав дека жената ми се давеше. Врескаше како и вообичаено.

po-podochnicite-nokjta-se-poznava-smeshni-pogovorki-02.png

Око за око, паста за заби.

Таа е како мост. Не се знае кој сè ја поминал.

Пепелашка се омажи за пари.

По подочниците ноќта се познава.

Позајмите пари од песимист, тој не очекува да му ги вратиш.

С. С. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

„Животот не е тежок, тешки се луѓето во него“ - најмудрите цитати за ж... Што е животот? Еден здив, капка вода во дланките која се обидуваш да не ти се ли...
„Некогаш сум неодлучен. А можеби и не сум?“ - 11 смешни поговорки „Не плукај по подот. Плуканката може да ти затреба за некој.“ и уште 10 смешни п...
„Стравот го прави волкот поголем од што е“ и уште 10 германски народни... „Кој не е доволно паметен на почетокот, на крај ќе се опамети.“ - Сте го почувст...