Побогат е од британското кралско семејство - 8 факти кои докажуваат колку лудо богат е Џеф Безос


Побогат е од британското кралско семејство - 8 факти кои докажуваат колку лудо богат е Џеф Безос

Просечен Американец со диплома во животот ќе заработи 2.2 милиони долари, а Безос го заработува тоа за само 15 минути.

pobogat-e-od-britanskoto-kralsko-semejstvo-8-fakti-koi-dokazhuvaat-kolku-ludo-bogat-e-djef-bezos-01.jpg

Џеф Безос е најбогатиот човек на светот, а неговото богатство е проценето на 121 милијарда долари

Дури и по разводот со неговата сопруга Мекензи Безос, тој ќе остане најбогатиот човек на светот.

Факти кои прикажуваат колку е богат Безос:

Иако платата му е само 81.840 долари годишно, што не е многу за бизнисмен од негов ранг, тој има богатство од 121 милијарда долари, а поголемиот дел од тоа му е од акциите во Амазон.

pobogat-e-od-britanskoto-kralsko-semejstvo-8-fakti-koi-dokazhuvaat-kolku-ludo-bogat-e-djef-bezos-02.jpg

Безос заработува 2.489 долари по секунда, два пати повеќе од што заработува просечен работник во САД за една недела.

pobogat-e-od-britanskoto-kralsko-semejstvo-8-fakti-koi-dokazhuvaat-kolku-ludo-bogat-e-djef-bezos-03.jpg

По разводот со Мекензи Безос и откажување од 25% од акциите од Амазон во нејзина полза, Безос сè уште ќе биде најбогатиот човек на светот.

pobogat-e-od-britanskoto-kralsko-semejstvo-8-fakti-koi-dokazhuvaat-kolku-ludo-bogat-e-djef-bezos-04.jpg

Toa што за просечен Американец значи трошење на 1 долар од буџетот е еднакво како што за Безос е трошење од 1.2 милиони долари.

pobogat-e-od-britanskoto-kralsko-semejstvo-8-fakti-koi-dokazhuvaat-kolku-ludo-bogat-e-djef-bezos-06.jpg

Уште 4 факти на следната страна...Би можело да ве интересира:

10 забавни факти за оние кои сакаат да научат нешто ново Следниве факти не се од суштинско значење за вашето образование, но ќе ви се нај...
Имал брак од 4 месеци, секаде ја носи мајка си: 18 факти за Бредли Куп... Кога беше прогласен за најсекси маж на светот изјави дека навистина му се допаѓа...
20 реченици кои ќе ве мотивираат да бидете подобар и посреќен човек Колку време од денот посветувате на себе? Колку минути поминувате размислувајќи ...