Сопругата и љубовницата му клечат пред нозе: Факти за бизарниот крал на Тајланд

Тој е најконтроверзниот крал на светот... Четири дена го кремираше кучето, носи контроверзна облека, ги малтретира жените, а љубовницата коленичи пред него додека сопругата седи до него.

soprugata-i-ljubovnicata-mu-klechat-pred-noze-fakti-za-bizarniot-kral-na-tajland-01.jpg

Маха Ваџиралонгкорн (67) во мај 2019 беше крунисан за крал на Тајланд, со круна тешка 7 килограми.

soprugata-i-ljubovnicata-mu-klechat-pred-noze-fakti-za-bizarniot-kral-na-tajland-04.jpg

Тој ја наследи власта по смртта на татко си во 2016 година и, иако е контроверзен и скандалозен и луѓето не го сакаат многу, во Тајланд постои закон против критикување на монархијата.

Маха има огромно богатство, а неколку дена пред крунисувањето се ожени со неговата долгогодишна партнерка и поранешна стјуардеса Сутида (41), која е 26 години помлада од него, со што таа сега е кралица на Тајланд.

Факти за најконтроверзниот крал на светот:

Во 2017 година Маха ја направи својата сегашна сопруга Сутида командант на кралската гарда.

soprugata-i-ljubovnicata-mu-klechat-pred-noze-fakti-za-bizarniot-kral-na-tajland-21.jpg

soprugata-i-ljubovnicata-mu-klechat-pred-noze-fakti-za-bizarniot-kral-na-tajland-06.jpg

Фотографиите од венчавката предизвикаа дебата во светот затоа што на нив кралицата лежи покрај нозете на кралот. Но, на кралот во Тајланд се гледа како на полубожество, па тоа се смета за нормално.

soprugata-i-ljubovnicata-mu-klechat-pred-noze-fakti-za-bizarniot-kral-na-tajland-13.jpg

Маха зад себе има 3 брака, се смета за Плејбој и многу суров човек.

soprugata-i-ljubovnicata-mu-klechat-pred-noze-fakti-za-bizarniot-kral-na-tajland-11.jpg

Покрај сопругата, Маха има и долгогодишна љубовница, која има 34 години и на неговата роденденска прослава љубовницата Синенат клечеше пред неговите нозе, додека сопругата седеше до него.

soprugata-i-ljubovnicata-mu-klechat-pred-noze-fakti-za-bizarniot-kral-na-tajland-03.jpg

Ова е првпат по 1932 година во Тајланд монархот јавно да признае дека има повеќе од една партнерка, односно да практикува полигамија.

soprugata-i-ljubovnicata-mu-klechat-pred-noze-fakti-za-bizarniot-kral-na-tajland-14.jpg

Љубовницата на кралот доби 4 ордени, а неговата сопруга не покажа никакви емоции додека кралот ѝ оддаваше почести. Таа е поранешен член на кралската гарда.

soprugata-i-ljubovnicata-mu-klechat-pred-noze-fakti-za-bizarniot-kral-na-tajland-20.jpg

Во 2016 година осамнаа скандалозни фотографии од Маха, каде е облечен во кратка тесна маичка и има лажни тетоважи на телото. Тој се закануваше дека ќе го тужи Фејсбук за ширењето на фотографиите.

soprugata-i-ljubovnicata-mu-klechat-pred-noze-fakti-za-bizarniot-kral-na-tajland-08.jpg

Неговата мајка уште во 1982 го претставила како Дон Жуан.

soprugata-i-ljubovnicata-mu-klechat-pred-noze-fakti-za-bizarniot-kral-na-tajland-16.jpg

Во 1977 година Маха се ожени за првпат и тоа со негова братучетка, со која добија ќерка, но бракот од старт им беше осуден на неуспех бидејќи во текот на бракот тој доби 4 сина и ќерка со тогашната љубовница. Почна да живее со љубовницата, но сопругата не му даваше развод. Во 1993 тој ја тужеше и конечно доби развод.

soprugata-i-ljubovnicata-mu-klechat-pred-noze-fakti-za-bizarniot-kral-na-tajland-17.jpgПрвата сопруга е десно

Уште 6 факти на следната страна...



Би можело да ве интересира:

Никој не оди на фризер во среда и уште 8 факти за животот во Тајланд Знаевте ли дека породилното отсуство на жените во Тајланд трае само 98 дена? А, ...
2 пати ќе загинел со неговиот авион, почина од рак на панкреасот – Факти за Патрик Свејзи 10 години се борел со алкохолизмот, пушел по 60 цигари дневно и двапати за малку...
Му била прва братучетка, не можела да му прости што зел втора жена – Факти за првата сопруга на Сада... За првата сопруга на Садам Хусеин некои велат дека била подеднакво сурова како н...
Спиел со над 3.000 жени, бил опседнат со секс: Бурниот љубовен живот на Енцо Ферари Енцо Ферари бил во брак со само една жена, но во меѓувреме имал две љубовници, а...
Брат му загинал во Виетнам, татко му бил алкохоличар – (вистински) факти за Чак Норис Таткото на Чак Норис бил алкохоличар кој под дејство на алкохол прегазил и убил ...
Од дете на бегалци до кралица на која сите ѝ се восхитуваат – Факти за Ранија, кралицата на Јордан Побегнала од Кувајт кога имала само 21 година, работела во банка, а денес е крал...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg