„Омразата е неприфаќање на луѓето онакви какви што се“ – мудрите одговори на младата шаманка


„Омразата е неприфаќање на луѓето онакви какви што се“ – мудрите одговори на младата шаманка

Дали сте се запрашале што е страв, што омраза, што отров во животот? Многумина имаме различна дефиниција, но оваа кратка приказна крие мудри одговори кои ќе ви ја сменат перспективата на гледање на нештата.

Mudrite-odgovori-na-mladata-shamanka-01.jpg

Прочитајте ги одговорите на младата шаманка:

Многу одамна луѓето ја запрашале шаманката што мисли за следните работи:

Што е отров?

Сè што ја надминува границата на она што ни е потребно.

Може да биде моќ, мрзеливост, храна, его, амбиција, суета, страв, гнев, што било.

Што е страв?

Неприфаќање на неизвесноста.

Доколку ја прифатиме неизвесноста, таа станува авантура.

Што е завидливост?

Неприфаќање на доброто во другиот.

Ако го прифатиме доброто тоа станува инспирација.

Што е гнев?

Неприфаќање на она што е надвор од нашата контрола.

Ако го прифатиме, се претвора во толеранција.

Што е омраза?

Неприфаќање на луѓето онакви какви што се.

Ако ги прифатиме безусловно, тогаш станува љубов.

(О)Милена | Црнобело

Би можело да ве интересира:

10 чекори до среќа од руски психолог: „Рутината не е секогаш лоша“ Зошто сме несреќни, кои се препреките на кои наидуваме на патот кон среќата и ка...
Древни кинески цитати: „Кога им помагаш на мрзливи луѓе, им помагаш да ти седнат на врат“ Hán Xiāng Zi-кинески филозоф, еден од осумте бесмртници во Тао-пантеонот. Н...
7 важни лекции кои луѓето ги учат предоцна Животните лекции со полни со мудрост бидејќи најчесто ги учиме на потешкиот начи...

Најчитани неделава