Марфиеви закони и принципи


Марфиеви закони и принципи

Кога ќе ви тргне денот на лево, знаете дека ќе ве следи Марфи. И тој секогаш е во право. Ова се неколку Марфиеви закони искомбинирани со плус уште некои принципи и заклучоци.

marfievi-zakoni-i-principi-01.jpg

1. Веројатноста да сретнете позната личност се зголемува додека стоите со некој со кој не сакате да ве видат. 

2. Нештата се упропастуваат пропорционално со нивните вредности. 

3. Веројатноста за некоја случка е обратно пропорционална од посакувањето на истата. 

4. Што и да барате, ќе го најдете на последното место каде што ќе побарате. 

5. Било каде на земјината топка, намачкана фета на лепче, секогаш паѓа на намачканата страна.

6. Кога ќе се паркирате на 2км од дестинацијата, додека да стигнете до влезот пешки, откривате дека токму пред влезот симултано се ослободуваат најмалку 4 паркинг места.

7. Колку е поитна причината заради која чекате во ред, толку е побавен службеникот позади шалтерот.

8. Долгиот ред секогаш напредува побрзо од вашиот.

9. При промена на редот, оној претходниот почнува да се движи побрзо.

10. Да се греши е човечки, но за да се постигне совршенството, мора да додадеме уште еден компјутер.

11. Голови постигнуваат во моментот кога ќе свртиш глава да им свикаш на децата да се смират.

12. Секогаш први заспиваат оние кои ‘рчат.

Би можело да ве интересира:

Имал брак од 4 месеци, секаде ја носи мајка си: 18 факти за Бредли Куп... Кога беше прогласен за најсекси маж на светот изјави дека навистина му се допаѓа...
„Сексот без љубов е потполно бесмислен“ - 15 цитати на славните дами з... Мудрите мисли на дамите кои важат за најубавите и најсексипилните жени на сите в...
15 ужасни работи кои Анџелина Џоли му ги правеше на Бред Пит Додека беа во брак изгледаа како совршен пар, без испади и драми во јавноста, но...