13 оптички илузии од реалноста кои ќе треба да ги погледнете двапати за да сфатите дека очите ве лажат

Што гледате на фотките? Колку време ќе ви треба за да сфатите што се случува, бидејќи од прв поглед сигурно ќе погрешите... 

13-optichki-iluzii-od-realnosta-koi-kje-treba-da-gi-poglednete-dvapati-za-da-sfatite-deka-ochite-ve-lazhat-01.jpg

Колку пати ви се случило да мора да погледнете двапати и да ги истриете очите за да си поверувате на глетката, а подоцна да сфатите дека мозокот целосно ви ја искривил перцепцијата за нештото?

Покрај илустрираните оптички илузии, многупати овие илузии ги гледаме и во реалноста, а клучна улога за тоа игра вистинскиот агол од кој ги гледате работите.

Не секогаш треба да веруваме на она што го гледаме на прв поглед, а доказ дека мозокот и очите понекогаш не лажат, се овие оптички илузии од реалноста.

Фотки направени во вистински момент, кој на прв поглед ќе ве замислат:

Изгледа заводнички, без да има таква намера

13-optichki-iluzii-od-realnosta-koi-kje-treba-da-gi-poglednete-dvapati-za-da-sfatite-deka-ochite-ve-lazhat-02.jpg

Дали е излупен крај од вратата или морски пејзаж?

13-optichki-iluzii-od-realnosta-koi-kje-treba-da-gi-poglednete-dvapati-za-da-sfatite-deka-ochite-ve-lazhat-03.jpg

Мало дете со многу големи стапала

13-optichki-iluzii-od-realnosta-koi-kje-treba-da-gi-poglednete-dvapati-za-da-sfatite-deka-ochite-ve-lazhat-04.jpg

Огнометот прави дрвото да изгледа магично

13-optichki-iluzii-od-realnosta-koi-kje-treba-da-gi-poglednete-dvapati-za-da-sfatite-deka-ochite-ve-lazhat-05.jpg

Личи на магичен трик

13-optichki-iluzii-od-realnosta-koi-kje-treba-da-gi-poglednete-dvapati-za-da-sfatite-deka-ochite-ve-lazhat-06.jpg

Двоглаво маче?

13-optichki-iluzii-od-realnosta-koi-kje-treba-da-gi-poglednete-dvapati-za-da-sfatite-deka-ochite-ve-lazhat-07.jpg

Продолжува на следната страна... 



Би можело да ве интересира:

Смешни фотографии од луѓе кои најверојатно имале полош ден од вашиот Ако денес ништо не ви оди по план, овие фотографии ќе ви докажат дека некој сигу...
Речениците ѝ започнуваат со „Слушај…“, има очи и на грбот – 10 причини зошто не треба да се ожените ... Учителката која се претставува како Рената Сита објавила список со 10 причини зо...
Хит мемиња на тема „колку мразам да одам на работа“ Дали некогаш ви изгледа дека сте работеле 5 часа, а всушност сте работеле само с...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg