10 земји во светот каде има повеќе мажи, отколку жени


10 земји во светот каде има повеќе мажи, отколку жени

Демографијата е чудна и непредвидлива работа. Ако малку подетално се заинтересирате, може многу лесно да откриете каде доминираат мажите, а каде жените.

10-zemji-vo-svetot-kade-ima-povekje-mazi-otkolku-zeni-001.jpg

На пример, овие 10 земји се рај за жените, бидејќи има многу повеќе машка популација. И сигурно има барем еден слободен кој изгледа како на фотките:

1. Норвешка – 12.000 мажи повеќе отколку жени

10-zemji-vo-svetot-kade-ima-povekje-mazi-otkolku-zeni-01.jpg

2. Исланд – има 104 мажи на 100 жени

10-zemji-vo-svetot-kade-ima-povekje-mazi-otkolku-zeni-02.jpg

3. Канада – 250.000 повеќе мажи отколку жени

10-zemji-vo-svetot-kade-ima-povekje-mazi-otkolku-zeni-03.jpg

4. Кипар – и покрај постојаното мигрирање и менување на состојбата, сепак во Кипар мажите доминираат како помногуброен пол

10-zemji-vo-svetot-kade-ima-povekje-mazi-otkolku-zeni-04.jpg

5. Кина – дури 34 милиони мажи повеќе од жени

10-zemji-vo-svetot-kade-ima-povekje-mazi-otkolku-zeni-05.jpg

6. Финска – од 25 до 54-годишна возраст, има 256.000 слободни мажи

10-zemji-vo-svetot-kade-ima-povekje-mazi-otkolku-zeni-06.jpg

7. Италија – процентуално повеќе жени се иселуваат од Италија, па затоа мажите се останати помногубројни

10-zemji-vo-svetot-kade-ima-povekje-mazi-otkolku-zeni-07.jpg

8. Шведска – во моментов има 15.000 повеќе мажи од жени

10-zemji-vo-svetot-kade-ima-povekje-mazi-otkolku-zeni-08.jpg

9. Индија – на 100 жени во Индија има 110 мажи

10-zemji-vo-svetot-kade-ima-povekje-mazi-otkolku-zeni-09.jpg

10. Швајцарија – уште една „машка земја“

10-zemji-vo-svetot-kade-ima-povekje-mazi-otkolku-zeni-10.jpg

М. Д. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Жени од Гинисова Книга на Рекорди кои нема да верувате дека постојат Секоја жена е уникатна и има нешто што ја прави посебна, заради што се истакнува...
15 интересни факти за тоа како функционира машкото тело Научниците од целиот свет продолжуваат да ги истражуваат разликите помеѓу жените...
9 жени откриваат 9 работи кои мажот го прават мажествен Како што мажите сакаат нежни жени, така жените обожаваат мажествени мажи кои зна...