8 работи кои луѓето ги откриваат за вас на првата средба


8 работи кои луѓето ги откриваат за вас на првата средба

Осамени сте и под огромен стрес, а сметате дека со широката насмевка го криете тоа, но не е така. Постојат сигнали со кои вашето тело ве издава.

8-raboti-koi-lugjeto-gi-zabelezhuvaat-za-vas-na-prvata-sredba-01.jpg

Дали некогаш сте се запрашале што мислат луѓето за вас? Можеби мислите дека сте експерт во криењето на чувствата, но дали е навистина така?

Понекогаш говорот на вашето тело и начинот на зборување откриваат многу ваши тајни мисли и чувства. Уште во првата минута на средбата вие сте „соголени“ пред соговорникот и тој според тоа одлучува дали може да ви верува или не.

Работи кои луѓето ги забележуваат уште при првата средба:

Нарцисоидност

Малку луѓе сакаат да си имаат работа со луѓе кои се луди по сами себе. Симптоми на нарцисоидна личност:

- огромно внимание на изгледот, облеката и нетолерирање на несовршеностите,

- кршење на правилата и гордост на тоа,

- чуден микс на несигурност и преголеми очекувања.

8-raboti-koi-lugjeto-gi-zabelezhuvaat-za-vas-na-prvata-sredba-03.jpg

Стрес

Дури и тотални странци може да забележат кога имате „жаба на душата“. Вие нема потреба да им кажете и да плачете пред нив, постојат сигнали кои ве издаваат како:

- подигнати раменици, тензија во пределот на вратот и брадата, кои се штитот на вашето тело што се формира несвесно во стресни ситуации,

- прекумерно потење и влажни дланки, кои говорат за возбуденост.

8-raboti-koi-lugjeto-gi-zabelezhuvaat-za-vas-na-prvata-sredba-04.jpg

Осаменост

Не е потребно да сте психијатар за да забележите осамена личност. Дел од симптомите се:

- агресивен стил и агресивен пристап дури и при шегите за својот љубовен статус,

- воодушевување на материјални работи како автомобил или телефон, наместо на луѓе,

- студени раце – осамените луѓе имаат пониска телесна температура отколку дружељубивите.

8-raboti-koi-lugjeto-gi-zabelezhuvaat-za-vas-na-prvata-sredba-02.jpg

Несигурност

Мотото на несигурните личности е „Не сакам да ги навредам другите“. Тие ставаат маска на добра и мирна личност, иако сонуваат да „задават“ некого. Но, луѓето го забележуваат тоа преку некои знаци:

- подготвеност за страдање само за да се остане незабележан, нема жестоко барање на своите права,

- правење шега на сметка на своите недостатоци, како малата плата, само за другите да се забавуваат.

- „извини“ е омилениот збор и користење како штит да не се предизвика незадоволство кај другите.

8-raboti-koi-lugjeto-gi-zabelezhuvaat-za-vas-na-prvata-sredba-05.jpg

Уште 4 работи на следната страна...Би можело да ве интересира:

8 работи заради кои вашите соседи може да ве „замразат“ Можеби не сте свесни, но со некои постапки веројатно предизвикувате да сте им ом...
Работи од кои треба да се ослободите пред новата година Сите сакаме новата година да ни почне среќно, успешно и мотивирано, а за таа цел...
Работи кои е време да престанете да ги правите по 30-тата година Иако можеби мислите дека уште сте дете во душа, сепак во секој период од животот...